65 yaş üstü vatandaşlar izinlerinin hafta içi olmasını istiyor

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından bu yana evlerinden çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkma izinleri kapsamında dün 14.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarıya

Çerkezköy 31.05.2020 18:01:00 0
65 yaş üstü vatandaşlar izinlerinin hafta içi olmasını istiyor

1 Haziran itibariyle ülkede yeni normalleşme dönemine geçileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü vatandaşların belirli günlerde ve saat aralığında dışarı çıkmalarının devam edeceğini söylemişti. Bu kapsamda ülkede birçok alanda normalleşme adımları atılırken 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma sınırlaması ve Pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam ediyor. İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlar ise maske, mesafe ve temizlik şartına uymak şartıyla işlerinin başında olabilecek. Öte yandan en riskli grup sayılan ve sayıları 7 buçuk milyona ulaşan 65 yaş üstüne getirilen bu kısıtlamanın Haziran ayının ortasında ya da sonunda kalkması bekleniyor.

 

“3 SAATLİK BİR İZİN OLSUN AMA HAFTA İÇİ OLSUN”

 

Sanayi kenti Çerkezköy’de de çocuklarının yanına misafir olarak gelen veya çocuklarının yanında kalan ve yaz aylarında memleketlerine dönen birçok 65 yaş üstü vatandaş yaşıyor. Dün saatler 14.00’ı gösterdiğinde dışarıya çıkan 65 yaş üstü vatandaşlar parklarda, Belediye Meydanı’nda vakit geçirdi. Belediye Meydanı’nda sosyal mesafe kuralına riayet ederek ve maske takarak arkadaşlarıyla bulaşan 65 yaş üstü vatandaşlar, normalleşme sürecine girmiş olmanın sevindirici olduğundan bahsederken bir yandan da salgında ikinci bir dalganın yaşanabileceği konusunda da endişelendiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 65 yaş üstüne memleketlerine gitmek için izin verildiğini açıklamasıyla memlekete dönmek için bilet aldıklarını ancak firmalarda bir aydan önce bilet bulamadıklarını ifade ettiler.  Öte yandan dışarı çıkma izinlerinin Pazar günleri verilmesi yerine hafta içi bir günde verilmesini isteyen vatandaşlar, “Banka ve kamu kurumları vb. gibi işlerimizi halledebilmek için  hafta içi izin verilmesini istiyoruz. 3 saatlik bir izin olsun ama hafta içi olsun” dedi.

 

"YASAKLARIN EN YAKIN ZAMANDA KALKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

 

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda dışarı çıkma iznini değerlendiren Abbas Gökay (68) ise bu süreçte eşiyle birlikte evde kaldıklarını, alınan önlemlere dikkat ettiklerini belirterek haftada bir dışarı çıkarak yürüyüş yaptığını, parka gelip gölgede dinlendiğini, bu sürecin ve yasakların  çok yakında kalkmasını beklediğini ifade etti.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10