Aylar sonra müşterilerini ağırlayacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Haziran itibariyle çok sayıda iş kolunun açılacağını açıklaması Çerkezköy'de de heyecan yarattı. Çerkezköy'de açılacak olan sektör temsil

Çerkezköy 31.05.2020 18:17:00 0
Aylar sonra müşterilerini ağırlayacaklar

Türkiye’de koronavirüs vaka sayısındaki ivmenin azalarak devam etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yolcu taşımacılığından hizmet sektörüne kadar çok sayıda alanda açıkladığı yeni normalleşme takvimi Çerkezköy piyasalarında heyecan yarattı. Çerkezköy'de Mart ayından bu yana kapalı olan lokanta, restoran, kafe, kahvehane gibi işletmeler yeniden açılmak için hafta sonunda hummalı çalışma yaptı.

 

213 İŞLETMEDE DEZENFEKTE YAPILDI

 

Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında geçici süreyle kapatılan kafeler, çay ocakları, spor salonları ve restoranlar 1 Haziran Pazartesi günü itibariyle açılıyor. Çerkezköy'de tedbirler kapsamında kapatılan 121 kahvehane ve kıraathane, 39 kafeterya, 26 çay ocağı, 19 oyun salonu ve 8 spor salonu Çerkezköy Belediyesi tarafından dezenfekte yapılarak açılışa hazırlandı. Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 20 kişiden oluşan 7 farklı ekip, ilçe genelinde toplam 213 işletmede dezenfekte çalışmalarını tamamlarken, dezenfekte çalışmalarına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden de 2 farklı ekipte destek verdi.

 

 

İŞLETMELER HAZIR

 

Salgın öncesi Çerkezköy'ün en hareketli noktalarından olan Atatürk ve Öztrak Caddelerindeki kafe ve restoranlarda açıklamanın ardından tekrar hareketlilik başladı. Uzun süredir hizmet verilemeyen işletmelerde, heyecanla açılış için gerekli çalışmalar tamamlandı. 1 Haziran için saatleri sayan işletmeciler, dezenfekte çalışmaları yaptı, masa düzenini sağlamak ve 1,5 metre mesafe bırakmak için masalar arası uzaklığı metreyle ölçtü. 4 kişilik masalarda sosyal mesafeyi korumak için boş bırakılması gereken sandalyelere etiketler yapıştırıldı.

 

 

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Çerkezköy Belediyesi hafta sonunda tüm işyerlerimizi dezenfekte yaptı. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Çerkezköy Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Bizim ekiplerimiz ise Kapaklı'da ki esnafımızı dezenfekte yaptı. Çerkezköy ve Kapaklı'daki tüm işletmeler en iyi şekilde dezenfekte yapılmış şekilde açılışa hazırlar. Bu noktada esnaflarımızın da süreç içerisinde kurallara uymasını da istiyoruz. Bu süreci inşallah el birliğiyle atlatacağımıza inanıyoruz.” dedi.

 

 

KAFE VE RESTORAN İŞLETMECİLERİ HAZIRLIKLARI TAMAMLADI

 

Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık üç aydır faaliyetlerine ara verdiklerini söyleyen Kahve Sarayı Çerkezköy Şubesi İşletmecisi Sedat Tomtaş, 1 Haziran’da yeniden hizmete açılmak için koronavirüse karşı tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Tomtaş, işletmede oturma düzenini sosyal mesafeye göre ayarlayarak sandalyelerin üzerine uyarı afişleri astıklarını, bardak, tabak, kaşık, çatal vb. ürünlerde tek kullanımlık ürünler kullanacaklarını ve temizlik, dezenfekte işlemlerini tamamladıklarını belirtti. Çerkezköy’de normalleşme döneminde yeniden hizmete açılmak için hazırlıklarını sürdüren H. K. Hookah Lounge işletmecisi Hasan Koç da bu süreçte bakanlıkların söyledikleri kurallara uygun olarak hizmet vereceklerini ifade etti. Beyzade Kebap Lahmacun Döner işletme şefi Cumali Diler, işletmelerinde masa düzenini 2 metre boşluklar bırakarak ayarladıklarını, el dezenfektan noktaları için teması sıfıra indirecek pedallı el dezenfektan noktaları oluşturduklarını söyledi. Happy Hours Cafe Retoran işletmecisi Aytaç Çiftçi ise açılış için çok kısa bir sürede belirlenen kuralları yerine getirmeye çalıştıklarını, 1 Hazirana çok az bir süre kala haber verildiği için bazı malzemeleri tedarik etmekte sıkıntılar yaşadıklarını ama yinede hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA-Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10