Askerler terhis olmaya başladı

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında terhisleri ertelenen askerler, dün sabah itibariyle kışlalarından ayrılmaya başladı. Tekirdağ'da askerlik yapa

Tekirdağ 31.05.2020 18:21:00 0
Askerler terhis olmaya başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında askeriyede terhis ve celp işlemleri bir ay uzatılmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 31 Mayıs tarihinde alınan önlemler eşliğinde terhislerin başlayacağını duyurmuştu. Dün sabah itibariyle askerler terhis olmaya başladı. Otobüsler terhis olan askerleri otogar giriş kapısına bıraktı. Arkadaşlarıyla vedalaşan askerler ailelerini beklemeye başladı. Kimi ailesi tarafından karşılanırken, ailesine sürpriz yapmak isteyenler ise evinin yolunu tuttu.

 

“VATAN SAĞ OLSUN”

 

Tekirdağ'da askerlik görevini yapan ve İstanbul'a dönen Hamdi Demirkaynak, "7 ay askerlik yaptım ama yine olsa yine yaparım. Vatan sağ olsun. Koğuşlarımız mesafeliydi. Yataklarımız da mesafeliydi. Komutanlarımız gelip kontrol ediyordu. Ateşlerimiz ölçülüyordu. Yemekleri hep mesafeli bir şekilde yedik. Şimdi ailemi bekliyorum, karşılaşacağız heyecanlıyım. Ben Tekirdağ'da askerlik yaptım" şeklinde konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10