Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü 1. Amatör Lig'e yükseldi

Türkiye Futbol Federasyonu, amatör futbolla ilgili kararını önceki gün ilan etti. Buna göre ilimizde devam eden liglerden Bölgesel Amatör Ligi'nin ve Süper Amatör Lig'in geri kalanı oynatılacak, 2.Amatör K?

1.06.2020 11:12:00 0
Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü 1. Amatör Lig

2.Amatör Küme ise mevcut haliyle tescil edildi ve 2.Küme’den sıralamaya göre terfi edecek takımlar bir üst lige alındı. Buna göre temsilcilerimizin yer aldığı C Grubu'nda Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü Karaağaçspor'un ardından 1.Amatör Kümeye yükselen ekip oldu.

 

AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

 

Federasyon tarafından yapılan açıklamada "19 Mart 2020 tarihinde korona virüs salgınına karşı alınan kararlar doğrusunda 2019- 2020 sezonu U17 kategorisi ve daha altındaki yaş kategorilerinde liglere devam edilmemesi, Bölgesel Amatör Lig, 1. ve 2. Amatör ligler ile U19 kategorisi, 1. ve 2. Küme müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmişti. Pandemi sürecinde gelinen bu noktada tüm illerimizde müsabakaları devam eden U19 1. Ve 2. kümelerde sezonun sonlandırılmasına, Büyükler kategorisinde il’de Süper Amatör lig varsa 1. ve 2.amatör liglerin, il’de en üst büyükler ligi 1. Amatör ise 2.Amatör liglerin sonlandırılmasına, bu liglerle ilgili yükselme ve küme düşme kararlarının Futbol İl Tertip Komitelerince ASKF’ lerin bilgisi dahilinde verilip, Amatör İşler Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verilmiştir. Yerel büyükler kategorileri ile ilgili yapılması gerekenler EK’ de detaylı olarak açıklanmaktadır. İllerin büyükler kategorisindeki en üst ligi, 18 Temmuz 2020 tarihinde başlatılacağı duyurulan BAL Ligi ile aynı takvim süresinde başlatılacaktır . Bölgesel Amatör Lig ile ilgili yeni bir tarih belirlenmesi veya daha farklı bir karar alınması halinde, ilin en üst yerel ligi ile ilgili alınacak karar kamuoyuna duyurulacaktır"

 

BÜYÜKLER KATEGORİSİNDE SÜPER AMATÖR, 1.AMATÖR ve 2. AMATÖR LİGLERİ OLAN İLLER (32 İL)

 

(Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Şanlıurfa, Zonguldak, Yalova, Düzce) Büyükler kategorisinde Süper Amatör,1.Amatör ve 2. Amatör Ligleri olan illerden; Adana, Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Şanlıurfa, Zonguldak, Yalova ve Düzce illerinin 1.Amatör ligleri tamamlanmış,2.Amatör ligleri devam etmektedir. Ankara, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kırklareli, Konya, Muğla, Sakarya ve Samsun illerinin ise 1.Amatör ligleri ve 2.Amatör ligleri devam etmektedir. 1.Amatör ligleri tamamlanan illerin liglerden yükselme ve düşmeleri aynen uygulanacaktır.1.Amatör ligleri devam eden illerimizde ve 2.Amatör ligleri devam eden 32 ilimizde liglerin geri kalan müsabakaları kesinlikle oynanmayacaktır. Ligler tek devreli oynanıyor ve tamamlanmadıysa veya çift devreli oynanıyor ve ligin henüz 1.devresi tamamlanmadıysa bu ligler oynanmamış kabul edilecek ve bir üst lige yükselme veya bir alt kümeye düşme olmayacaktır.

 

Müsabakaları çift devreli lig usulüne göre oynatan illerde ise 1.devre tamamlandı ise lig olduğu gibi tescil edilecek ve lig sıralamasına göre bir üst lige yükselme kararı Futbol İl Tertip Komitesi tarafından verilecektir. 1. ve 2. amatör liglerde play-off müsabakaları oynatılan illerde play-off lar oynatılmayacak, bir üst lige yükselen ve bir alt lige düşen takımlar hakkında kararı Futbol İl Tertip Komiteleri verecektir. Tertip Komitesi kararları TFF Amatör İşler Müdürlüğü’nün onayından sonra kesinleşecektir. 32 ilimizin Süper Amatör liglerinden sadece Şanlıurfa ili Süper Amatör ligini bitirmiş olup diğer illerimizde Süper Amatör ligler devam etmektedir. Liglerin bitmesine bir haftası kalan illerimiz olduğu gibi 4-5 haftası kalan illerimizde vardır. 31 ilimizdeki Süper Amatör ligler TFF’ce onaylanan statülerine uygun olarak tamamlanacaktır. BAL Statüsü gereği bu illerden 2020-2021 BAL Sezonuna direkt veya Baraj Müsabakası oynayarak kontenjanları dahilinde bir veya birden fazla takım çıkacaktır. Büyükler kategorisinde ilin en üst yerel liginin tamamlanabilmesi için oynatılacak müsabakalar bir aksilik veya yeni bir tarih belirlenmesi olmadığı takdirde Bölgesel Amatör Lig'in başlama tarihi olan 18 Temmuz 2020 tarihinde başlatılacak ve BAL müsabaka programının biteceği tarihe uygun bir planlama ile tamamlanacaktır. BAL ve yerel lig takımları arasında oynanması gereken BAL Baraj Müsabakaları BAL grup müsabakalarının tamamlandığı haftadan sonraki 7 gün içinde oynatılacaktır. Futbol İl Temsilcilikleri, ASKF Başkanlarının bilgisi ve katılımı ile Kulüplerle bir toplantı yaparak, kulüplere müsabaka programı ve pandemi şartlarında Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulunun önerileri doğrultusunda yapılması ve uygulanması gereken kurallar konusunda bilgi verilecektir. ASKF Başkanlarımız ve Futbol İl Temsilcilerimiz bu süreçte Valilik, Belediye Başkanlıkları, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Pandemi Kurulu, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve taban birlikleriyle iş birliği yapacaklardır" ifadeleri kullanılmıştı.

 

14 PUANLA LİGİ İKİNCİ TAMAMLADI

 

C Grubu'nda Karaağaçspor, Çorlu Doğanspor, Yıldız Gençlikspor, Küçük Yoncalıspor ve Güngörmezspor ile mücadele eden temsilcimiz Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü oynadığı yedi maçta 14 puan elde ederek Karaağaçspor'un beş puan gerisinde ligi ikinci tamamlayarak Tekirdağ 1.Amatör Küme'ye yükseldi. Oynadığı yedi karşılaşmada dört galibiyet iki beraberlik ve tek yenilgi elde eden temsilcimiz Samsunlular Yaşar Doğuspor 14 puan toplamıştı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

1.Amatör Küme'ye yükselen Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü Kulüp Başkanı Musa Kavlak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Tekirdağ bölgesinde 4 grup 21 takım ve ile mücadele ederken saha dışında da Çerkezköy belediyesinin tüm engellemelerine ve yıldırma politikasına rağmen yönetim ve sporcularımızın azimli gayretlerinden doğan başarı elde edilip kulübümüz bir üst lig 1. Amatöre yükselmiştir. Emeği geçen başta hocamız Gültekin Duran'a, kaptanlarımız Medet Erbey Serdar Harmancı ve tüm futbolcularımız olmak üzere bu şampiyonluk yolunda bize desteklerini esirgemeyen sponsorlarımız Gülcan Kurt ve Tarık Akman'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10