Halı sahalarda 75 gün sonra açıldı

Halk arasında spor organizasyonlarının en başında yer alan halı sahalar, pek çok vatandaş tarafından takip edilmeye devam ediliyor. Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla 16 Mart tarihinden itibaren 75 gündür kapalÄ?

Çerkezköy 1.06.2020 17:32:00 0
Halı sahalarda 75 gün sonra açıldı

Koronavirüs önlemleri kapsamında 16 Mart tarihinde kapatılan ve yaklaşık 75 gündür kapalı olan halı sahalar normal hayata dönüş planı kapsamında 1 Haziran Pazartesi günü açıldı.

 

"75 GÜNDÜR KAPALIYIZ"

 

Çerkezköy'de yıllardır faaliyette bulunan Olimpiyat Halı Sahası işletmecisi Kenan Topçu, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında 75 gündür kapalı olan halı sahalarımız Türkiye genelinde bugün itibariyle açılmıştır. İnsanlarımızın futbola olan düşkünlüğü, uzun süre spor yapmamaları kendilerini halı sahalara yönlendirmiş oldu.  Artık eskisi gibi halı sahalarda rahat oynanmayacak. Halı sahalarda bazı sistemler değişti ve koyulan sistemler insan sağlığına katkı sağlamak anlamında olacak. Bende koronavirüs tedbirlerininsalgından korunma anlamında faydalı olacağını umuyorum. Alınan yeni kararlarla birlikte halı sahalarımızda soyunma ve duş odaları kesinlikle kullanılmayacaktır. Halı sahaya gelecekler evlerinden giyinip, maçtan sonra da yine sosyal mesafeyi koruyarak soyunma odasına girmeden evlerine gidecekler" dedi.

 

DEZENFEKTE KULLANIP SAHAYA GİRECEKLER

 

Topçu, "Vatandaşlar girişte bulunan dezenfektanı kullanıp sahaya girip kendilerini dezenfekte edecekler. 18 yaş altı çocuklarımız devletimizin koyduğu sokağa çıkma yasağından dolayı hala sahalarda bir müddet oynamayacaklar. Özellikle sosyal alanda maske takmalarına dikkat etmeleri gerekiyor. Bu süreçte arkadaşlar futbol severler bu kurallara uyarsa, hem bizler hem de kendi sağlıkları için önemli olacaktır. Bu virüsün ülkemizden en kısa zamanda gitmesini temenni ediyoruz. Halı sahalarımız ise gece 12'ye kadar açık olacak. Halı sahamızı dezenfekte ettik, kural olarak elimize gelen bir talimname yok. Soyunma odalarımızı dezenfekte etmiştik. Ayrıca sahaya girişlerde arkadaşların ateş ölçümleri yapılacaktır" dedi.

 

"İNSANLARIMIZ SPOR YAPMAYI ÖZLEMİŞ"

 

Halı sahaların açılacağının duyurulmasının ardından sürekli olarak telefonlarının çaldıklarını söyleyen Topçu, "Cumhurbaşkanımızın açıklamasından hemen sonra vatandaşlarımız randevu almaya başladı. Sürekli olarak telefonlarımız çalıyor. Eski abonelerimiz, müşterilerimiz arayarak saatlerini yenileyerek gelmek istediklerini bize iletiyorlar. Biz de talebin yoğun olmasıyla insanların spor yapmayı ne kadar özlediğini rahatlıkla görüyoruz" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10