Kafe ve restoranlar yeniden hizmete açıldı

Koronavirüs salgınında yeni normale dönüş planları kapsamında tüm yurtta olduğu gibi dün Çerkezköy'de de yaklaşık 75 gündür kapalı olan restoran, kafe, pastane, çay evi, kıraathane ve Ã?

Çerkezköy 1.06.2020 18:42:00 0
Kafe ve restoranlar yeniden hizmete açıldı

Çerkezköy’de kafe, pastane, restoran ve kıraathaneler dün itibariyle iki buçuk aylık bir aranın ardından müşterilerini ağırladı. Çerkezköy’de kafe, pastane, restoran ve kıraathane esnafları, bu sürecin maddi ve manevi olarak zor geçtiğini belirtti. Çerkezköy’de dün tüm gün aralıklı olarak etkili olan yağmurlu hava nedeniyle yeniden hizmete açılan işletmelerde çok fazla yoğunluk yaşanmadığını belirten esnaflar, okey, tavla vb. oyunlar olmadığı için sadece kafe hizmeti verdiklerini söyledi. Sosyal hayatın bir parçası olan kafelerin açılması esnaflar için iyi olsa da insanlar buralara gelmekte tedirginlik yaşıyor.

 

 

 

4 KİŞİLİK MASALARDA 2 KİŞİ OTURULACAK

 

Çerkezköy Kandemir Kafe ve Oyun Salonu işletmecisi Gökmen Özdemir, “Uzun bir aranın ardından hizmete açıldık. Genel temizliğimizi yaptık. Dezenfekte işlemi için Esnaf ve Sanaatkarlar Odasının ekipleri yönlendirmesini bekliyoruz. Belediyemizle ortak çalışıyorlar. İşletmemizde sosyal mesafeye uygun şekilde oturma düzeni oluşturuldu. 4 kişilik masalarda 2 kişi oturulacak. Yoğunluk olmaması için rezervasyon sistemi ile çalışıyoruz. Gündüzleri çok yoğun olmuyoruz ancak akşam saatleri yoğun geçiyor. Bu nedenle müşterilerimiz gelmeden önce rezervasyon yaptırıyor. Bakanlık kararıyla okey tavla gibi oyunlar bu süreçte yasaklandı. Oyunların olmaması işlerimizi düşürür ama inşallah bu süreçte geçek. Kullanılan bardaklar, tabaklar, çatal ve bıçaklar her seferinde müşteriden geldiğinde çamaşır suyuna batırıp, mikroplardan arındırılıp dezenfekte edilip kullanılacak. Kafeler yeni açıldığı için Esnaf Odamız bizler için çalışmalar yapıyor. Yeni gelişmeler hakkında bizleri bilgilendirecek.” dedi.

 

AKMAN: DAİMİ MÜŞTERİLERİMİZLE HASRET GİDERDİK

 

Bizim Kahve işletmecisi Hasan Akman, 10 yıldır Çerkezköy’de kahve işlettiğini ve bu on yıllık süreçte hiç bu kadar uzun süre kapalı kalmadığını ifade etti. 75 gündür işletmesinin kapalı kaldığını belirten Akman, bu süreçte tüm esnafın ve kendisinin büyük zarar ettiğini söyledi. Akman, “Kapalı dükkanın kirası var, faturası var. Fatura okunmayacak dediler ama bu süreçte faturalarımız geldi. Bunları ödedik. Açılış için bütün kurallara uymaya çalıştık. Okey, tavla gibi oyunlar yasak. Masalarımızın aralarında mesafeler var. Maskesiz kimseyi almıyoruz. Kapımızın girişine pedallı dezenfekte noktası koyduk. İlk gün olması nedeniyle ve havanın yağmurlu olması nedeniyle müşterilerim seyrek geliyor. Sabah 7 gibi açtım. Daimi müşterilerimiz var onlarla hasret giderdik. 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması yasak olması dolayısıyla bu bizim için büyük kayıp. Zaten genellikle işçi kesimi bizim müşterimiz. Bu süreç nedeniyle işlerimiz çok yoğun olmaz diye düşünüyorum” dedi.

 

KARAKOÇ: GARSONLAR MASKE VE ELDİVEN İLE SERVİS YAPIYOR

 


Pera Villa Cafe Restoran’ın Sorumlu Müdürü Olcay Karakoç, yaklaşık iki buçuk ay sonra kafe ve restoran bölümünde müşterilerini ağırladıklarını belirterek, müşterilerin sağlığı için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti. Yeniden hizmete açılmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyleyen Karakoç, insanların bu süreç için tedirginlik yaşadıklarını söyledi. Müşterileri içeriye kabul ederken kapı girişinde dezenfekte noktası oluşturduklarını belirten Karakoç, servis yapan garsonların maske ve eldiven takarak servis yaptıklarını, müşterilerin isteği doğrultusunda tek kullanımlık bardak, tabak, çatal, bıçak vb. ürünlerle ile de servis yapıldığını dile getirdi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10