Çerkezköy'deki içme suyu hatları tamamen yenilenecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay dün Çerkezköy'de devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi  ve Cumhu

Çerkezköy 1.06.2020 19:43:00 0
Çerkezköy

Sabah mesaisine Kapaklı'dan başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak daha sonra Çerkezköy'e geçerek Belediye Başkanı Vahap Akay ile ilçe merkezinde incelemede bulunup, yapılacak olan yaya yolu genişletme çalışması hakkında bilgiler aldı.

 

EYLÜL AYINDA TAMAMLANACAK

 

TESKİ Genel Müdürü Dr.İbrahim İçöz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil ve Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ün de yer aldığı incelemede Atatürk Viyadüğü’nde yaya kaldırımı genişletme çalışmaları için 2 tane alternatif proje üzerindeki çalışmaların son aşamaya geldiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "  Birinci projede yaya kaldırımı 1.5 metre, ikinci proje de ise 2 metre olarak düşünülüyor. Nihai kararın verilmesinin ardından Atatürk Viyadüğü’nde bulunan yaya kaldırımı genişletme çalışmasına başlanacak ve çalışmalarda Eylül ayına kadar tamamlanacak" diye konuştu.

 

KANALİZASYON SUYU AKMAYACAK

 

Atatürk Viyadğü’ndeki incelemenin ardından Cumhuriyet Mahallesi’ne geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde başlatılan kanalizasyon hattı yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Mahallesi’nde ormana akan bazı kanalizasyon hatlarının kolektör hattı ile toplanarak, kanalizasyon hattına bağlanacağını ve artık ormana kanalizasyon suyunun akmayacağını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, "TESKİ’nin Cumhuriyet Mahallemizdeki kanalizasyon hattı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte ormana akan kanalizasyonlar kolektör hattı ile toplanarak, arıtma tesisine ulaştırılacak” dedi.

 

 YAĞMUR SUYU HATLARI YAPILACAK

 

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Şehit Doğan Çabuk Sokak, Ahmet Açlar Sokak ve 75. Yıl İlkokulu civarında TESKİ tarafından yapılacak yağmur suyu hattı çalışmaları hakkında bilgi alarak bölgede inceleme yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Başkanı Vahap Akay, Fevzipaşa Mahallesi Hali Edip Adıvar Caddesi’ni BSH Kavşağı’na bağlayan alanda ve civar sokaklarda yine TESKİ tarafından yapılacak yağmur suyu hattı ve altyapı çalışmaları hakkında bilgiler alarak, alanda incelemelerde bulundular. Albayrak ve Akay Namık Kemal Bulvarı ve Cengiz Topel Caddesi’nde yapılması planlanan orta refüj çalışması,Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kavak Dere etrafında yapılacak olan ve çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağı park ve yeşil alan hakkında bilgiler alarak, bölgede incelemelerde bulundular.

 

TAMAMEN YENİLENECEK

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi  ve Cumhuriyet Mahallesi’nde startı verilecek olan Çerkezköy İçme Suyu Hatlarının Değişimi Projesi hakkında TESKİ yetkililerinden bilgiler alan iki başkan etap etap Çerkezköy’deki içme suyu hatlarının tamamen yenileneceğini ve işe başlangıç noktalarının Cumhuriyet Mahallesi ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi olacağını kaydettiler.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10