Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin yüzde 90'ı tamamlandı

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, 480 yataklı Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin, inşaat çalışmalarının yüzde 90'nın tamamlandığını belirterek hastanenin Ağustos ayında hasta kabul?

Tekirdağ 3.06.2020 13:12:00 0
Tekirdağ Şehir Hastanesi

 

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin proje, ihale ve yapım süreçleri Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce yürütülüyor. Trakya'da nitelikli yatak sayısını artırıp, sağlık hizmetlerini üst seviyeye taşıyacak 480 yatak kapasiteli hastane inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. 157 bin metrekare kapalı alana sahip ve duruma göre 500 yatakla hizmet verebilecek ve her branştan 128 poliklinikte sağlık hizmeti yürütülecek hastanede; 158 tek kişilik oda, 109 çift kişilik hasta odası ve 16 ameliyathane olması planlanıyor. Koronavirüs pandemisi sürecinde hayati önem taşıyan yoğun bakım ünitesi ise 96 yatakla hizmet verecek. Bölgenin sağlık üssü olma niteliğini taşıyacak hastanenin Ağustos ayında hasta kabulüne başlaması planlanıyor.

 

“HASTANEMİZİN MALZEMELERİ MONTAJ AŞAMASINDA”

 

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, yapımının büyük oranda tamamlandığı Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin kapalı alanının 157 bin metrekare olarak inşa edildiğini, bin araçlık otoparkı bulunduğunu ifade etti. İl Sağlık Müdürü Becerir, hastane ile ilgili yaptığı açıklamada "Şu anda hastanenin inşaat gerçekleşme oranı yüzde 90'ın üzerinde. Normalde Temmuz başı gibi açmayı planlanıyorduk hastanemizi ancak pandemi sürecinde yurt dışında da üretim durduğu için pek çok malzeme bildiğiniz gibi üretilemedi. Şimdi üretime açıldığı için yeni yeni tüm malzemeleri gelip montaj aşamasında. Yoğun bir şekilde tıbbi cihazların montajları da sürüyor.” dedi.

 

 

 

“TRAKYA'NIN ONKOLOJİ İHTİYACINI KARŞILAYACAK”

 

Şehir hastanesinin açılışının Ağustos sonuna yetiştirilmeye çalışıldığını belirten Becerir, açıklamasında “Hastanemizin içinde 500 yatak olacak, 100 yatağın üzerinde yoğun bakımı olacak ve özellikli bir sürü hizmeti verecek. Mesela içinde 24 saat görev yapan bir Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) ünitesi var. Bunun yanında zaten Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde oturmuş güçlü bir onkoloji grubu var. Buraya daha da gelişmiş olarak geliyor. Tüm Trakya'nın onkoloji ihtiyacını karşılayacak. İçinde PET filmine kadar her şeyi olan bir hastane. Ayrıca tüm odaları ihtiyaç anında da yoğun bakım haline çevrilebilecek bir hastane. Her türlü alt yapısı mükemmel bir şekilde hazırlanmış durumda." ifadelerine yer verdi.

 

TEMMUZ SONU AÇILIŞ, AĞUSTOS AYINDA HASTA KABUL

 

Becerir, Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin kadrosunu yüzde 80'inin Tekirdağ Devlet Hastanesi personelinin oluşturacağını dile getiren Becerir, "Eksik olan kadroda bakanlığımız tarafından hızlı bir şekilde zaten verilmekte. Bir eksiklik çekmeyeceğiz, Temmuz sonu açılışı, Ağustos ayında ise inşallah hasta kabul yapılması düşünülüyor. Geldiğimiz günden itibaren ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

 

ULAŞIM YOLLARI HIZLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR”

 

Hastane çevresi yol kenarı, hastane içinde sosyal bazı tesislerin olacağını bunun yanında yakın bir yerde kreş yapılmasının planlandığını da sözlerine ekleyen Becerir, yapılacak diğer çalışmaları şöyle açıkladı: “Onun dışında diğerleri tamamen belediyenin planladığı imar alanları içinde yer alacak. Ulaşım yolları hızlı bir şekilde ilerliyor, ilk alternatif yol, hastane arkasından yapıldı. Şu anda o çalışıyor, onun da dışında sayın valimizin önderliğinde planlanan çevre bağlantı yolları var, iki etaptan oluşuyor. Birinci etabı zaten büyükşehir belediyemiz yapıyor. Diğer tarafı da bir üst geçitle şehrin içine ayrıca bağlanacak bir alternatif daha var. Onu da tamamlayacağız en kısa zamanda."

 

ÖZCAN: TÜRKİYE BÜYÜK BAŞARI SAĞLADI

 

AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada hastane yapımının tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayarak "İnşaat demeye dilimiz varmıyor çünkü gördüğünüz gibi hastanemiz ortaya çıkmış durumda, çevre düzenlemeleri, yol düzenlemeleri girişler ile ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi. Dünyayı saran koronavirüs salgının da Türkiye'nin büyük başarı sağladığını söyleyen Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye olarak bu süreçte başta AK Parti Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bütün ekipler, özellikle Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca ve ekibi, sağlık çalışanlarımız hepsi büyük bir mücadele ve özveri ile bu süreci ülkenin iyi yönetmesini sağlamış oldu.”

 

“TÜRKİYE PANDEMİ SÜRECİNİ EN İYİ YÖNETEN 5 ÜLKEDEN BİRİ”

 

Bu süreçte Türkiye'de şehir hastaneleri ile ilgili çok sayıda açılış yapıldığını ifade eden Özcan açıklamasının devamında “Şehir hastaneleri ilk oluşum esnasında bu projeyi ortaya çıkardığında Cumhurbaşkanımız çok eleştiriliyor idi. Ancak bilinen bir gerçek var ki bugün dünyaya hele hele pandemi döneminde bir sağlık alt yapısı örneği teşkil etti, tüm Türkiye ve bu konudaki bilgi, becerisini dünya ile paylaşıyor. Özellikle batı medeniyeti dediğimiz ülkelere hem sağlık alt yapısı hakkında bilgi aktarımı paylaşımı yaparken medikal yardımlar konusunda da dünyada 59 ülkeye yardım eden örnek bir ülke haline geldi. Batı medyasının da G-20 ülkeleri arasında Türkiye'yi pandemi sürecini en iyi yöneten 5 ülkeden biri yapması bizim içinde çok büyük bir gurur meselesi.” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10