Albayrak: Hazırlıklarımızı 7 ve üzeri bir depreme göre planlıyoruz

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, olası Marmara Depremi sonrası yapılması gereken çalışmalar ve mevcut durum değerlendirmek üzere AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol ve büyÃ

Tekirdağ 3.06.2020 13:15:00 0
Albayrak: Hazırlıklarımızı 7 ve üzeri bir depreme göre planlıyoruz

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda, depreme hazırlık ve deprem sonrası yapılması gereken çalışmalar ve mevcut durum değerlendirmesi yapıldı. Toplantıya Başkan Albayrak ve AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşat Ergin ve TESKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Fatih Başaran katıldı.

 

“TEKİRDAĞ, DEPREM BÖLGESİNDE YER ALIYOR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, 7 ve üzeri bir deprem olacakmış gibi hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Albayrak, "Tekirdağ, deprem bölgesinde yer alıyor. Biz de bu gerçekten hareketle olası bir depreme hazırlıksız yakalanmamak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tüm hazırlıklarımızı 7 ve üzeri bir depreme göre planlıyoruz. Yani en kötü senaryoyu düşünerek hareket ediyoruz.” dedi.

 

“303 ADET TOPLANMA ALANI BELİRLEDİK”

 

İl genelinde 303 adet toplanma alanı belirlediklerine dikkat çeken Albayrak, “Toplanma alanlarımızın su ve kanalizasyon ihtiyacını gidermek için çalışmalarımızı hızlandırdık. Ayrıca deprem konteyneri ve seyyar mutfakları da hazırlayacağız. Deprem Dairemiz tüm hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. TESKİ, toplanma alanlarının altyapısı için çalışmalarını sürdürüyor. Hiç istemesek de deprem gerçeği ile yaşamak zorundayız. Ve depreme hazırlıksız yakalanmamak için de işi sıkı tutuyoruz. AFAD ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10