Minik öğrencileri ağırlamaya başladı

Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi, minik öğrencilerin sağlığını korumak için tüm tedbirleri alarak haftalardır süren ayrılığın ardından tekrar faaliyete başladı. Özel ÇOSB K

Çerkezköy 3.06.2020 13:23:00 0
Minik öğrencileri ağırlamaya başladı

Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi tüm tedbirleri alarak minik öğrencilerini ağırlamaya başladı.

 

KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

 

Yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele sürecinde, ara verilen okul öncesi özel eğitim kurumları, özel kreşler, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüpleri, normalleşme kapsamında yeniden hizmete başladı. Bu kapsamda Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi de, verilen talimatlar doğrultusunda minik öğrenciler için hiçbir eksiklik olmadan tedbirlerini alarak faaliyetlerine kaldıkları yerden devam etmeye başladı.

 

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ ARAMIZA KATILACAKLAR

 

Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi yetkilileri, “İlgili kurumlardan gelen talimatlar doğrultusunda, her yönüyle kreşimizi hazır hale getirdik. Sınıflardaki öğrenci kapasitelerimizi yarıya düşürdük. Normalleşme süreciyle öğrencilerimiz gelmeye başladı, kısa sürede tüm öğrencilerimiz aramıza katılacaklar” şeklinde açıklama yaptı.

 

UYARILARDA BULUNDULAR

 

Alınan tedbirlerle ilgili bilgiler veren yetkililer, "Küresel bir riske dönüşen yeni koronavirüs (COVID-19)’e karşı öğrencilerimizin sağlığını korumak amacıyla gerekli önlemleri almak ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak için aşağıdaki önlemleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Kreşimizin her alanında sosyal mesafe kurallarına uyulmaktadır. Kreşin tüm alanları sislenme yöntemi ile her gün dezenfekte edilmektedir. Koruma tedbirleri arasında kreşimize öğrenci, çalışanlar ve velilerin görebileceği şekilde broşürler asılmıştır. Kreşimize veli girişleri yasaklanmıştır. Tüm sınıflar, yemekhaneler ve çocuk tuvaletleri 40 dakikada bir havalandırılmaktadır. Grip veya benzeri bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler kreşe kabul edilmemektedir. Öğrencilerin ateşleri kreş hemşiresi tarafından 4 saatte bir takip edilerek kayıt altına alınmaktadır. Kronik rahatsızlığı olan öğrenciler için gerekli tedbirler alınmıştır. Öğrenciler kreşe geldikten sonra kıyafetleri değiştirilmekte ve elleri dezenfekte edilmektedir. Kreşteki öğretmen ve tüm personel de kreşe geldikten sonra kıyafetlerini değiştirmektedir. Kreş binası her gün öğrencilerin olmadığı akşam saatlerinde dezenfekte edilmektedir. Öğrenciler ile birebir ilgilenen öğretmen, çocuk bakıcısı ve hemşire haricinde çalışan personel arasında sosyal mesafe kuralına uyulmaktadır. Yukarıda aldığımız tedbirlerden bazılarından bahsettik, kreşimizde ve sosyal hayatımızda özenli bir şekilde tedbirlere uymak pandemi sürecini en sağlıklı bir şekilde geçirmemizi sağlayacaktır" dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10