Buz: Satış yapamayan esnaf kirasını neyle ödeyecek?

Kontrollü sosyal hayata geçişle ilgili açıklama yapan  Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Başkanı Erol Buz, birçok esnafın bu süreçte kepenk kapatmak zorunda kaldığını ifade etti.

Çerkezköy 3.06.2020 13:34:00 0
Buz: Satış yapamayan esnaf kirasını neyle ödeyecek?

Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Başkanı Erol Buz, "Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de koronavirüs salgını ile karşı karşıya. Bu süreçte elbette sağlık daha önemli fakat yerel esnaflarımızın da zor günler geçirdiğini inkar edemeyiz. Esnaflarımız yaklaşık 2 aydır virüs nedeniyle satış yapamıyor. Önceliğimiz sağlık fakat bu insanların da evine ekmek götürmesi gerekiyor. Devlet destekleri bir çok esnafa çare olurken, tüm esnafımız bu kredilerden yararlanmadı. Devletimiz bu süreçte esnafının yanında olmak için türlü paketler açıkladı. Düşük faizlerde krediler esnafımıza bir nebze nefes aldırdı diye umuyoruz. Ancak derneğimize de üye olan birçok esnafımızın bu konuda şikayeti var. Kredi için başvuran bazı esnaflarımıza kredi çıkmadı. Çıkan krediler ise vaat edilenin çok altında. Umuyoruz ki bu konuda da gerekli iyileştirmeler yapılır" diye konuştu.

 

"İŞLER DURMA NOKTASINA GELDİ"

 

Pandemi sürecinde esnafların satışlarının durma noktasına geldiğini ifade eden Buz, "Tabi bu süreçte hiç satış yapamayan, işletmesini döndürecek kadar kazanç sağlayamayan esnaflarımızı da unutmamak gerek. Devletimiz banka kredileri ve diğer ödemelerde kolaylık sağlasa da birçok esnafımız kirasını, elektrik ve su faturaları gibi harcamalarını yapmak zorunda. Bu nedenle satış yapamayan esnaflarımız kirasını neyle ödeyecek? Yetkililerden normalleşme sürecinde bununla da ilgili bir çalışma bekliyoruz" dedi.

 

"ARKADAŞLARIMIZIN YÜZÜ GÜLDÜ"

 

Devlet Bankalarının yeni açıkladığı faiz oranlarıyla ilgili de açıklamada bulunan Buz, oranların emlak ve otomotiv piyasasını olumlu etkileyeceğini kaydetti. Buz, "Bu süreçte güzel haberler de aldık. Devlet bankalarının geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni faiz oranları inşaat sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarımızı güldürdü. Aylardır satış yapamayan emlakçı, inşaatçı ve inşaat malzemeleri satan arkadaşlarımızın bu süreçte yaralarının sarılacağına inanıyoruz" diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10