2.Amatör Ligde sezonun değerlendirmesi

Türkiye Futbol Federasyonu koronavirüs nedeniyle önceki gün yaptığı toplantıda 2.Amatör Liglerin iptal edilmesi kararını alırken, ligin tamamlanmasına üç hafta kala A Grubu'nda Kumbağspor, Tekirdağ İdm

4.06.2020 15:56:00 0
2.Amatör Ligde sezonun değerlendirmesi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal edip tescil ettiği 2.Amatör Kümelerde şampiyon olan ve bir üst lige yükselen ekipler belli olmuştu.

 

A GRUBU'NDA ÜÇ TAKIM BİR ÜST LİGE ÇIKTI

 

2 Şubat tarihinde başlayan Tekirdağ 2.Amatör Küme'de 4 grupta toplam 21 takım mücadele etti. A Grubunda beş takım yer alırken, grupta Bıyıkalispor, Kumbağspor, Tekirdağ İdmanyurduspor, Tekirdağ Kartalspor ve Şarköy Yıldız Gençlikspor mücadele etti. Oynadığı altı karşılaşmanın tamamının kazanarak 18 puanla Kumbağsporile 10 puan ile ikinci ve üçüncü sırada yer alan Tekirdağ İdmanyurduspor ve Bıyıkalispor bir üst lige çıkmaya hak kazanmıştı. Grupta Tekirdağ Kartalspor üç puanla dördüncü sırada yer alırken, Şarköy Yıldız Gençlikspor ise puansız son sırada yer aldı.

 

B GRUBU'NDA KARACAKILAVUZSPOR KAYIPSIZ LİDER KAPATTI

 

Aydoğdu Gençlikspor, Karacakılavuzspor, Kazanderespor, Muratlı 1935spor ve Yavuzspor'un şampiyonluk mücadelesi verdiği B Grubu'nda ise Karacakılavuzspor müthiş bir sezon geçirerek oynadığı bütün karşılaşmaları kazanarak 18 puanla ligi lider tamamladı. Kazanderespor ise 12 puanla bir üst lige yükselen ekip olurken, Muratlı 1935 ise dokuz puanla sezonu üçüncü sırada tamamladı. Grupta Yavuzspor ve Aydoğdu Gençlikspor ise birer puanla son sırada yer aldılar. Grupta 24 golle Karacakılavuzspor en golcü takım olurken, kalesinde ise en az gol gören ekip oldu.

 

İKİ EKİP BİR ÜST LİGE ÇIKMAYI BAŞARDI

 

Temsilcimiz Samsunlular Yaşar Doğuspor’un yer aldığı C Grubu’nda ise Küçükyoncalıspor, Karaağaçspor, Güngörmezspor, Yıldız Gençlikspor ve Çorlu Doğanspor mücadele etti. Oynadığı yedi karşılaşmada altı galibiyet ve bir beraberlik alarak 19 puanla sezonu şampiyon olarak tamamladı. Temsilcimiz Samsunlular Yaşardoğuspor ise dört galibiyet iki beraberlik ve tek yenilgi ile sezonu 14 puanla ikinci sırada tamamladı. İkincilik için müthiş çekişmenin yaşandığı C Grubu'nda Samsunlular Yaşardoğuspor bir üst lige çıkarken, takipçileri Çorlu Doğanspor ve Yıldız Gençlikspor 12'şer puanda kaldı. Ligi Küçükyoncalıspor ve Güngörmezspor ise birer puanla tamamladı. B Grubunun en golcü takımı 24 golle Karaağaçspor olurken, Samsunlular Yaşar Doğuspor ise 20 gol kaydetti. Yedi karşılaşmada kalesinde en az gol gören ekip yine dört golle Karaağaçspor oldu. Küçükyoncalıspor yedi karşılaşmada kalesinde 31 gol gördü.

 

KIYASIYA MÜCADELELER YAŞANDI

 

Çorlu ve Ergene takımlarının yer aldığı D Grubu’nda ise Çorlu Rumelispor, Ergene Pınarspor, Ergene Gençlerbirliğispor, Ergene Belediyespor ve Paşaalanspor mücadele etti. Ergene Gençlerbirliğispor oynadığı altı karşılaşmada beş galibiyet ve bir beraberlik alarak 16 puanla sezonu şampiyon olarak tamamladı. İkincilik için kıyasıya mücadelenin yaşandığı grupta Ergene Pınarspor 10 puanla ikinci olarak gelecek sezon bir üst ligde mücadele etmeye hak kazandı. Ligde Çorlu Rumelispor dokuz puanla üçüncü, Ergene Belediyespor altı puanla dördüncü sırada yer alırken, Paşalanspor ise sezonu puansız kapattı. Ligde Ergene Pınarspor 35 golle sezonun en golcü takımı olurken, Ergene Gençlerbirliğispor ise yedi golle ligin en az gol yiyen ekibi oldu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10