Büyükşehire Deniz Süpürgesi bağışı

Tekirdağ'ın hem Karadeniz hem de Marmara Denizi'ne kıyısı olan önemli bir şehir olduğuna dikkat çekerek kıyı ve deniz temizliğine büyük önem verdiklerini kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Baş

Tekirdağ 4.06.2020 16:06:00 0
Büyükşehire Deniz Süpürgesi bağışı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada denizleri, sokak ve caddeleri ile daha temiz bir Tekirdağ için çalışmalarına hız kesmeden devam edildiği belirtilerek Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na Asyaport tarafından deniz yüzeyi temizleme aracı (Deniz Süpürgesi)  bağışlandığı ve çalışmalara önemli bir katkı olacağı ifade edildi.

 

6,5 SAATLİK ÇALIŞMA İLE BİN KİLO ÇÖP TOPLUYOR

 

Açıklamada deniz süpürgesi hakkında “Asyaport tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanan Deniz Süpürgesi sahil kesiminde, uygun hava şartlarında çalışmak üzere tasarlandı. Tekne hareket halindeyken çöplerin üzerine yüzdürülerek, deniz yüzeyindeki çöplerin hazneye hapsedilmesi prensibi ile çalışıyor. Bu şekilde 1 günde 6,5 saatlik çalışma ile bin kilo çöp toplamak mümkün.” denildi.

 

ALBAYRAK, AHMET SOYUER'E TEŞEKKÜR ETTİ

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın hem Karadeniz hem de Marmara Denizi'ne kıyısı olan önemli bir şehir olduğunu belirterek, "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kurulduğumuz 2014 yılından bu yana kıyı ve denizlerimizin temizliğine büyük önem verdik. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda plajlarımızı Mavi Bayrak kazandırdık. Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer tarafından belediyemize bağışlanan Deniz Süpürgesi'nin deniz temizleme çalışmalarımıza önemli katkısı olacaktır. Ben bu önemli bağışı için Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı değerli arkadaşım Ahmet Soyuer'e teşekkür ederim." dedi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10