Sarıkurt'un çağrısına Volkan'dan destek geldi

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un eski hastaneler bölgesinde bulunan alana "park yapılsın" çağrısına Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan "Çorlumuzun nefes alabilmesi, yaşanabil

Çorlu 4.06.2020 17:09:00 0
Sarıkurt

 

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, geçtiğimiz günlerde Çorlu’da eski hastaneler bölgesindeki alanın yeşil alan ve park olması için 2012 yılından bu yana uğraş veren Çorlu Belediyesi’nin taleplerine karşın 5. Kolordu Komutanlığı tarafından Orduevi yapılacağı kararı alındığını basın toplantısı düzenleyerek açıklamıştı. Belediye Başkanı Sarıkurt, “Şehir merkezinde bulunan arazinin park olması ile ilgili talebimizin siyasi bir düşünce olmadığının, kentimizle ilgili ciddi bir mesele olduğunun altını çizmek istiyorum. Çorlu’nun Belediye Başkanı olarak kendimi değil kentimi düşünüyorum.” sözleri ile herkesten destek olmalarını istemiş ve bu alan için hep birlikte karar almak gerektiği çağrısında bulunmuştu.

 

PARKIN ÇORLU’YA KAZANDIRILMASINI DİLİYORUZ

 

Sarıkurt’un çağrısına Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan’dan destek geldi. Çorlu TSO Başkanı Volkan, sosyal medya hesaplarından yaptığı yazılı açıklama ile eski hastaneler bölgesinin Çorlu halkı ve çocuklar için park yapılmasını istedi.  Çocukların geleceği için Çorlu’ya yakışacak bir millet bahçesini desteklediklerini yineleyen Volkan, bunun hızlı bir şekilde hayata geçmesini temenni ettiklerini vurguladı. Volkan’ın yaptığı açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “Çorlumuzun nefes alabilmesi, yaşanabilir alanlarının daha da artırılması konusunda önümüzde önemli bir proje duruyor. Kentimizin gelişimine katkı sağlamak, gelecek nesillere kıymetli bir alan bırakabilmek adına Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgenin mümkün olan en büyük yeşil alana sahip bir millet bahçesi olması yolunda karar vericilerimizin yaptığı çalışmaları destekliyor ve bu parkın bir an evvel Çorlu’ya kazandırılmasını diliyoruz”

 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞ

 

Çorlu Belediyesi ve 9 diğer muhatap tarafından 2015 yılında www.change.org üzerinden “Çorlu'da Eski Hastaneler Bölgesi Park Olsun” imza kampanyası da başlatılmıştı.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10