Kapaklı'nın koronavirüs mücadele raporu

Kapaklı Belediyesi Pandemi Süreci Faaliyet Raporu'nu yayınladı. Buna göre koronavirüs ile mücadele sürecinde ilçe genelinde toplam 145 bin maske, 48 bin kolonya ve el dezenfektanı dağıtılırken, Vefa Sosyal

Kapaklı 4.06.2020 16:30:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan ve Mart ayı başından itibaren de Türkiye’yi etkisi altına yeni tip koronavirüs (Covid-19) süresince yapılan ve yapılmaya devam eden çalışmalar kapsamında hazırladığı Pandemi Süreci Faaliyet Raporu’nu kamoyu ile paylaştı.

 

“HER ŞEY SAĞLIĞIMIZ İÇİN”

 

Yapılan ve yapılmaya devam eden çalışmalarla ilgili Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise şunları söyledi: “Ülkemiz ve tüm dünyada alışık olmadığımız bir süreçten geçiyor. Ülkemizin maruz kaldığı salgın tehdidinin en kısa sürede bertaraf edilmesi için devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde alınan kararlar ve uygulanan tedbirler doğrultusunda bu süreci dünyanın birçok ülkesine göre hızlı ve etkin çözümlerle atlatıyoruz. Kapaklı Belediyesi olarak da bu süreçte “Her şey sağlığımız için” anlayışıyla hareket ederek çalışmalarımızı sürdürdük. Maske ve el dezenfektanı dağıtımından temizliğe, dezenfekte çalışmalarından erzak ve sıcak yemek yardımlarına kadar vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösterdik.”

 

NORMALLEŞME SÜRECİ İÇİN UYARDI

 

Başkan Çetin, 1 Haziran itibariyle salgınla mücadelede yeni bir sürece girildiğini anımsatarak, “Lütfen rehavete kapılmayalım ve tedbiri elden bırakmayalım. Maske takmaya, sosyal mesafeye ve temizliğe dikkat edelim. Bizler aralıksız olarak ilçemizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kurallara uyarak bu süreci el birliğiyle atlatacağız.” şeklinde konuştu.

 

145 BİN MASKE DAĞITILDI

 

Kapaklı’da kurulan semt pazarlarında maske ve el dezenfektanı dağıtıldığı öte yandan belediye ekiplerinin kapı kapı gezerek vatandaşlara maske, el dezenfektanı ve kolonya ulaştırdığı belirtilen açıklamada “İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Müdürlüğü, Kapaklı Devlet Hastanesi gibi kamu kurum ve kuruluşlara maske, el dezenfektanı ve kolonya dağıtımında bulunduk. Fabrikalarda çalışan emekçilerimize maske ve el dezenfektanı dağıttık. Toplamda 145 bin maske, 48 bin kolonya ve el dezenfektanı dağıtımında bulunduk.” denildi.

 

ÇÖP KONTEYNERLERİ HERGÜN DEZENFEKTE EDİLİYOR

 

İlçede koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde çöp konteynerlerinin her gün dezenfekte edildiği ve temizlendiği ifade edilerek, cadde ve sokaklar başta olmak üzere camiler, parklar, duraklar, spor salonları, banka ATM önleri gibi tüm ortak kullanım alanlarında belirli periyotlarla temizlik çalışması gerçekleştirildiği açıklandı. Ayrıca Pazar yerlerinin kaldırılmasının ardından kapsamlı temizlik ve yıkama çalışmasının da gerçekleştirildiği kaydedildi.

 

ORTAK KULLANIM ALANLARINI DEZENFEKTE EDİLDİ

 

Kapaklı Belediyesi’nin açıklamasının devamında “Cadde ve sokaklarımız başta olmak üzere kamu kurumları, camiler, parklar, taksi ve otobüs durakları, eczaneler, spor salonları, banka ATM önleri gibi tüm ortak kullanım alanları düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Belediye binamız ve tüm araçlarımız dezenfekte edildi. Pazar yerlerimizin girişine el dezenfektan noktaları koyuldu.” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

KAPAKLI ZABITASI DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

 

Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları ise şöyle açıklandı: “Rutin denetimlerinin yanı sıra virüs dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında ilçemiz genelinde denetim çalışması gerçekleştirdi. Gıda ve temizlik ürünlerinde yaşanması muhtemel fahiş fiyat uygulamalarına karşı denetimlerde bulunarak esnaflarımıza maske, bone ve eldiven kullanılması konularında uyarılarda bulunuldu. Belediye personelinin ve belediyeye gelen ziyaretçilerin giriş kapısında cihazlarla ateş ölçümü yapıldı.”

 

SALGINA KARŞI VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

 

Bu süreçte vatandaşları koronavirüs salgınına karşı bilgilendirmek için Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ise şu şekilde: “Covid-19'a karşı bilinmesi gerekenler, korunma yöntemleri ve belirtilerini içeren bilgilendirici broşür hazırlayarak vatandaşlarımıza dağıttık. Görselleri ilçemizin muhtelif yerlerinde bulunan bilboardlara ve belediyemizin LED ekranına koyduk. Evde Kal çağrısına yöresel ağızla hazırladığımız ve ilçemizdeki billboardlara koyduğumuz afişlerle dikkat çektik. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde vatandaşlarımıza moral olması açısından ilçemiz hoparlörlerinden şarkılar çaldık. İlçemizin ve bölgemizin sevilen şarkıcılarını canlı yayın konuğu alarak sosyal medya hesaplarımızdan yayınladığımız müzik programları yaptık.”

 

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla “Evde 23 Nisan Neşesi” etkinliği düzenlendiği ve bu kapsamında video ve resimlerini gönderen çocuklara satranç, yapboz ve çocuk kitabından oluşan hediye setleri armağan edildiği belirtildi. 23 Nisan’da doğan çocukların ise doğum günlerinin pasta ile kapılarına giderek kutlandığı ifade edildi.

 

İZOLASYONLU SEDYE KABİNLERİ ÜRETİLDİ

 

Bu süreçte sağlık çalışanları ile hastalar arasındaki temasın en az düzeye indirilmesi amacıyla Kapaklı Belediyesi bünyesinde üretilen izolasyonlu sedye kabinlerinin Kapaklı Devlet Hastanesi ve Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne teslim edildi. Ramazan ayı boyunca vatandaşlara erzak, gıda kartı ve sıcak yemek yardımları yapıldığı bu kapsamda 9 bin 400 adet erzak yardımı, 3 bin 100 gıda kartı, 75 bin TL nakdi yardım, her gün bin kişiye sıcak yemek dağıtıldığı belirtildi.

 

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU’NA 12 BİN ÇAĞRI

 

Kapaklı Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmaya devam edildiği hatırlatılarak, sürecin başından bu güne kadar gerçekleştirilen faaliyetleri ise şu şekilde “Vefa Sosyal Destek Grubumuza toplamda 12 bin çağrı geldi. Yapılan taleplerden 4 bin 270 tanesi çözüldü. Uygulamaya geçirdiğimiz Psikolojik Destek Hattımız ile vatandaşlarımıza Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sonucu oluşan sendromlar, stres kaynaklı sorunlar ile ilgili desteğimiz devam ediyor.”

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10