65 yaş üstü sokağa çıkama kısıtlamasının bitmesini istiyor

65 yaş üstü vatandaşlar bu Pazar günü de 14.00-20.00 saatleri arasında kendilerine verilen sokağa çıkma izni ile dışarı çıktı. Yeşil alanlara ve parklara giderek güneşli havanın tadını ç

Çerkezköy 7.06.2020 18:21:00 0
65 yaş üstü sokağa çıkama kısıtlamasının bitmesini istiyor

Çerkezköy’de sosyal mesafe kuralına uyarak ve maske takarak dışarıya çıkan 65 yaş üstü vatandaşlar, parklara ve yeşil alanlarda günün tadını çıkardı. Ancak Çerkezköy’de daha önceki izin günlerinde olduğu gibi parklarda 65 yaş üstü vatandaşların çok fazla olmadığı görüldü. Kumlu Geçit Parkı, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ve Bülent Ecevit Parkı’na gelerek dışarı çıkma izinlerini kullanan 65 yaş üstü birkaç vatandaş ile görüştüğümüzde, önceki izin günlerinde olduğu gibi yoğunluk olmadığını bunun nedeninin ise 65 yaş üstüne verilen memleket izni olduğunu ve Çerkezköy’deki 65 yaş üstü vatandaşların çoğunlukla memleketlerine gittiklerini söylediler. Öte yandan bazı vatandaşlar da  sokağa çıkma yasağının uzamasından dert yandı. AVM’lerin, kahvelerin, camilerin açıldığını ancak 65 yaş üstünün hala evlere hapsedildiğini kaydeden vatandaşlar, “Her yerde normalleşme başladı. Camiler açık, 65 yaş üstü evde kim gidiyor camilere” sözleri ile yasağın uzamasını doğru olmadığını söyledi.

 

 

“BİZ BİLGİSAYAR ÇOCUĞU DEĞİLİZ”

 

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda eşi, çocukları ve torunu ile hava almaya çıktığını söyleyen 74 yaşındaki Hasan Köpük’e izin gününün nasıl geçtiğini sorduğumuzda Mersin’den Seyahat İzini alarak Çerkezköy’deki oğlunun yanına geldiğini söyledi. Hasan Köpük, koronavirüs sürecinde 65 yaş üstü vatandaşların birçok zorluk yaşadığını ifade ederek “Biz Mersin’den izin belgesi alarak Çerkezköy’e oğlumuzun yanına geldik. Ama biz 65 yaş üstü insanların birçok rahatsızlığı var. Benim tansiyonum var. İzin belgesini almak için çok sıkıntı yaşadım. Birkaç kez telefonun başında uzun uzun bekledim.  Bizler bilgisayar çocuğu değiliz. Çoğumuz akıllı telefon hatta telefonu bile kullanamıyoruz. Her şeyi çok iyi yapamıyoruz. Yetkililerimiz bu kuralları alırken bizlerin bu tür uygulamaları kullanabilme durumumuzu göz önünde bulundurmalarını isterdim. Bunun yanında bu süreçte bankada işimiz oldu, fatura yatırmamız gerekti bu işlerimiz halletmek için gittiğimizde bizleri içeri almadılar. Mersin’de hanımımla birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımız yanımızda değil. Yardım istesek telefonlara ulaşamıyoruz. Kendimiz gittiğimizde de yasak olduğu için işlerimizi halledemiyoruz. Bu nedenle bizim için kararlar alınırken bunları dikkate almaları iyi olur.” dedi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10