20 milyonluk yatırımla Çorlu'nun altyapısı güçlenecek

"Sağlam Altyapı Sağlam Gelecek" sloganıyla Tekirdağ'da alt yapı çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kentsel b

Çorlu 8.06.2020 19:29:00 0
20 milyonluk yatırımla Çorlu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Çorlu’da kullanım ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarının yenilenmesi, depolama tesislerinin kapasiteleri ile terfi merkezlerinin işlevselliğinin arttırılması amacıyla TESKİ bünyesinde içme suyu şebekesinde enerji ve su verimliliğinin daha üst seviyeye çıkartacak projeler hayata geçirildi.

 

19 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI YAPILDI

 

Alt yapı yatırımları kapsamında Çorlu’da yapılan çalışmalar şu şekilde açıklandı: “Çorlu Muhtelif Mahalleler İçme Suyu İsale Hattı İle Depo ve Terfi Merkezi İnşaatı Yapım İşi ihalesi kapsamında yaklaşık 19 kilometre içme suyu hattı, 3 adet yeni içme suyu deposu ile 2 adet içme suyu terfi merkezi yapıldı. Tamamlanma aşamasında olan bu yatırımlar faaliyete geçirildiğinde mevcutta 15 bin metreküp olan içme suyu depolama hacmi, 14 bin metreküp arttırılarak 29 bin metreküpe çıkartıldı. Böylelikle söz konusu tesiste içme suyu depolama kapasitesi yaklaşık olarak iki katına çıkartılmış oldu. Yapılan bu yatırım sayesinde su kuyusunda arıza meydana gelmesi halinde, meydana gelebilecek su kesintilerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.”

 

YAKLAŞIK 21 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI YENİLENECEK

 

Projenin ikinci etabında yapılacak çalışmalar ise şöyle; “Çorlu Kısmi İçme Suyu ve Terfi Merkezi İnşaatı işi ile de kullanım ömrünü tamamlamış olan yaklaşık 21 kilometre içme suyu hattının yenilenmesi planlanıyor. Ayrıca hizmet ömrünü tamamlamış olan 2 adet ayaklı içme suyu deposu hizmet dışı bırakılarak yerine yeni nesil pompaların kullanıldığı çağımız teknolojisine sahip modern bir terfi merkezi yapılacak. Böylelikle işletmede enerji tasarrufu sağlanacak ve su verimliliği arttırılacak.”

 

ALTYAPI ÇALIŞMALARI YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

 

Öte yandan açıklamada TESKİ ekipleri tarafından bu yılın Mayıs ayı içerisinde Çorlu’da çeşitli mahallelerde, Çorlu Belediyesi'nin üstyapı programı da gözetilerek kullanım ömrünü tamamlayan yaklaşık 3 kilometre kanalizasyon hattının yenilendiği belirtilerek ihtiyaçlar doğrultusunda kanalizasyon hatları yenileme çalışmalarının ise yıl boyunca devam edeceği kaydedildi. Çorlu’da TESKİ tarafından yapımı devam eden ve yapılması planlanan üstyapı çalışmaları tamamlandığında, cadde ve sokakların üstyapı çalışmalarının da Çorlu Belediyesi'nce gerçekleştirileceği ifade edildi.

 

ALBAYRAK: HİZMETLERİMİZ KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK

 

Çorlu’ya yapılan yatırım ve projeler hakkında açıklamada bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Sağlam Altyapı Sağlam Gelecek” sloganıyla altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.  Geride kalan 6 yıl içerisinde kentin altyapı sorunlarının çözümü konusunda büyük ilerleme kat edildiğini ifade eden Albayrak, “Yaptığımız yatırımlar sonuç verdi. Çalışmalarımızın meyvelerini aldığımız bir dönemdeyiz. Yaptığımız sağlam altyapı, üstyapının da uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Hızla büyüyen ve yoğun bir şekilde göç alan Çorlu ilçemizde nüfus artışına bağlı olarak altyapı hizmetlerine duyulan ihtiyaç da artıyor. Bu doğrultuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşumuz TESKİ olarak altyapı projelerimizi hayata geçiriyoruz. Hizmetlerimiz bundan sonra da kesintisiz bir şekilde devam edecek. Yapmış olduğumuz bu yatırımların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10