Elektrik ve gazda tanınan esneklik 1 Temmuz'da bitiyor

Elektrikte ve gazda, salgın sürecinde gösterilen esneklik 1 Temmuz'da sona erecek ve salgın öncesi döneme geçilecek. Bu tarihten itibaren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), elektrik ve doğal gazda fatu

9.06.2020 17:57:00 0
Elektrik ve gazda tanınan esneklik 1 Temmuz

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde elektrik ve doğalgaz faturalarında ödeme ve tahsilat işlemlerine ara verilmişti. 1 Haziran’dan sonra koronavirüs ile mücadelede normalleşme sürecine girilmesiyle bu esneklik 1 Temmuz itibarıyla sona erecek. Salgın döneminde ödenmeyen elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili “esnek” bir politika izlendiğini aktaran yetkililer, salgın sürecinde konut aboneleri ile küçük işletmelerin bin TL’ye kadar olan borcu nedeniyle elektrik ve doğal gazının kesilmediğini kaydetti.

 

ELEKTRİK VE GAZINIZ KESİLEBİLİR

 

1 Temmuz itibarıyla fatura okuma ve tahsilatlarda mevzuat eksiksiz uygulanmaya başlanacak. Buna göre, tüketimler, 25 günden az 35 günden fazla süreyle ölçülemeyecek. Verilen sürede borcunu ödemeyen abonelerin elektriği ve gazı kesilecek.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10