BİK Genel Müdürü Duran: Yerel gazetelerin ayakta kalmalarını istiyoruz

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, BİK'in ilk temsilciliğinin açılacağı Edirne'de gerçekleştirdiği bazı temaslar sonrası yaptığı açıklamada "Yerel gaz

Bölgede Gündem 10.06.2020 11:31:00 0
BİK Genel Müdürü Duran: Yerel gazetelerin ayakta kalmalarını istiyoruz

 

 

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, BİK temsilciliğinin açılması çalışmaları için gittiği Edirne'de, Edirne Valisi Ekrem Canalp’i ve Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında Genel Müdür Duran’a, BİK Bilgi İşlem Müdürü Ömer Faruk Kaya, BİK Tekirdağ Müdürü Sabri Karakaya, BİK Bursa Müdürü Ebubekir Günel ile Edirne Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın eşlik etti.

 

“GAZETELER DEMOKRASİNİN ANA UNSURLARI”

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp’i makamında ziyaret eden Genel Müdür Duran, Kurumun Edirne’de açacağı temsilcilik konusundaki katkılarından dolayı Vali Canalp'a teşekkürlerini iletti. Ardından Duran, Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Duran, gazeteleri demokrasinin ana unsurlarından biri olarak gördüğünü belirterek yerel gazetelerin bölgelerindeki sorunları muhataplarına taşımaları hususunda önemli bir görevi yerine getirdiklerinin altını çizdi.

 

“YEREL GAZETELERİN DAHA GÜÇLÜ OLMALARINI İSTİYORUZ”

 

Ulusal gazetelerin yereli bu kadar yakından takip edebilmesinin mümkün olmadığını, yerel gazetelerin yereldeki bütün sorunları ilgililerine ulaştırabilen bir sektör olduğunu ifade eden Duran açıklamasında “Bunun için biz yerel gazetelerin ayakta kalmalarını ve daha güçlü olmalarını istiyoruz. Yerel gazetelerde bir de çok uzun yıllardır oluşmuş bir kültür de var. Haberi kaynağından teyit edebiliyorlar. Bazı kurumsallaşamamış internet siteleri gibi değil. Onun için hatta mümkünse internet haberciliğini de yerel gazetelerin güçlendirmesini istiyoruz. Yani kendi gazetelerinin internet sitelerini de güçlendirmesini istiyoruz. Çünkü o kültürü oraya da taşımalarını istiyoruz” sözleri ile yerel gazetelerin önemine değindi.

 

“DAHA FAZLA İLAN ALARAK EKONOMİK KOŞULLARI DAHA İYİ HALE GETİRECEĞİZ”

 

Genel Müdür Duran, Covid-19 salgını sürecinde tüm dünyanın sıkıntılı süreçten geçtiğini, Türkiye’nin ise alınan tedbirler sayesinde daha az sıkıntı yaşadığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Basın İlan Kurumu olarak gazetelerle ilgili aldığımız önlemler çerçevesinde paydaşlarımızın önemli sorunlarının büyük ölçüde gidermiş olduk. İnşallah ilanların açılmasıyla beraber, 15 Haziran’dan sonra zaten yeni normal süreçte büyük ölçüde bu kaybetmediğimiz, kenarda duran ilanlarla beraber, çok daha fazla ilan alarak ekonomik koşulları nispeten daha iyi hale getireceğiz.”

 

İLK BİK TEMSİLCİLİĞİ EDİRNE’DE AÇILACAK

 

Salgın öncesi gerçekleştirdikleri BİK Genel Kurul Toplantısı’nda tüm Türkiye’de temsilcilikler açma kararı aldıklarını, bu bağlamda ilk temsilciliği Edirne’de açacaklarını ifade eden Duran, Valiliklerden ve diğer kamu kurumlarından bu konuda destek aldıklarını söyledi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10