Altay Futbol Okulları yeni döneme hazır

Çerkezköy ve Kapaklı'da 4 yıldır faaliyetlerini sürdüren Altay Futbol Okulları genel merkezden gelen faaliyet programını uygulamak için gün sayıyor. Yeni döneme 150 öğrenci ile 15 Haziran tarihinde başla

10.06.2020 14:21:00 0
Altay Futbol Okulları yeni döneme hazır

 

Çerkezköy ve Kapaklı'da faaliyet gösteren Altay Futbol Okulları Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak için kolları yeniden sıvadı. Koronavirüs salgını yüzünden hayatın durduğu ülkede futbol sektörü de süreçten etkilenirken, yaklaşık 3 ay sonra yeni normalleşme ışığında hazırlıklar başlıyor.

 

"ENERJİLERİNİ ATMAYA YARDIMCI OLACAĞIZ"

 

Normalleşme sürecine yeni bir sistemle başlayacaklarını kaydeden Altay Futbol Okulları Genel Koordinatörü Ümit Saraç, bu sistemde metrekareye düşen öğrenci sayısını azaltıp grupları maksimum 12 kişi ile sınırlandırdıklarını ifade etti. Saraç, "Sosyal mesafe kurallarına uyarak hazırlanan parkurlarda çocuklarımız eğlenerek öğrenmeye devam edecek. Bu dönemde ikili mücadeleden uzak ve az temasa dayalı bir program ile çocukların enerjilerini atmalarına yardımcı olacağız. En küçük 5 yaş, en büyük 15 yaş olan kursa kız ve erkek öğrenciler katılabilmektedir. İki tane soğuğa ve sıcağa uygun olarak yapılmış sahası olan Kapaklıda ki Atıcı Spor Kompleksi'nde Altay Futbol Okulları'na ev sahipliği yapmaktadır" dedi.

 

 

BAŞLANGIÇ TARİHİ 15 HAZİRAN

 

Ücretsiz deneme idmanlarına tüm çocukları davet eden Saraç, "Çocuklarımızın yeteneklerine göre okulumuzda yüzde yüz burs imkanı da sağlanmaktadır" diye konuştu. Yeni dönem başlangıç tarihlerinin 15 Haziran olduğunu söyleyen Saraç, deneme idmanları ve kayıt için ailelerinin 0554 380 1903 numaralı telefondan ulaşmalarının yeterliği olacağını ifade etti. Altay Futbol Okulları'nda yetişen sporcuların Kapaklı Kartalspor'da lisanslı oynadığını ifade eden Saraç "Baş antrenörlerimiz İsmet Banya ve Umut Güner nezaretinde sporcu kardeşlerimiz eğitimlerini alıyorlar." dedi.

 

HERŞEYDEN ÖNCE SAĞLIK GELİYOR

 

Sporun insan hayatındaki önemine değinen Saraç, "Ülke ve dünyamız zor zamanlardan geçiyor. Yeni normalleşmenin önemli bir parçası da spor. Bizler de spor adamları olarak sürece katkı sağlamak için kolları sıvadık" dedi.  Futbol Okulu’nda Covid-19’a karşı tüm tedbirleri en üst seviyede aldıklarını vurgulayan Saraç, "Her şeyden önce sağlık geliyor. Futbol okulumuzda da teyakkuza geçmiş durumdayız" dedi.

 

TESİSLER HER GÜN DEZENFEKTE EDİLECEK

 

Sporcuların da sağlığının korunması için özen gösterdiklerini vurgulayan Saraç, "Antrenmanlar haftada en az üç gün en fazla beş gün olacak. Sporcular yelekleri 1 kez kullanacak. Soyunma odaları 1’er saat arayla kullanılacak ve sıklıkla dezenfekte edilecek. Tesiste mutlaka sosyal mesafe şartlarına dikkat edilecek. Çalışma programına dair bilgiler kayıt esnasında verilecek. Öncelikle anne, baba ve sporcular dahil olmak üzere gelen tüm misafirlerin ateşleri ölçülerek kontrol edilecek." dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10