Sönmez: Mesleki yeterlilik sınavları başladı

Çerkezköy'de faaliyet gösteren ve mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları yapan Sönmez Akademi Mesleki Eğitim Merkezi'nin Genel Müdürü Özgür Sönmez,  koronavirüs salgını süreci neden

Çerkezköy 10.06.2020 15:36:00 0
Sönmez: Mesleki yeterlilik sınavları başladı

Yasal zorunluluklar çerçevesinde 143 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu bulunduğunu, bu zorunluluklar kapsamındaki mesleklerde devlet teşvikinin de bulunduğunu kaydeden Genel Müdür Özgür Sönmez, sınava giren adayların başarılı olmaları durumunda çalışanların sınav için ödedikleri ücretlerin işsizlik fonu üzerinden adaylara iade edildiğini belirtti. Sönmez, bu sayede çalışanların nitelikli ve belgeli iş gücüne katılımlarının sağlanarak iş kazalarının en aza indirilmesi, üretimde verimliliğin ve kayıtlı istihdamın sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

 

“1 MİLYONU AŞKIN VATANDAŞ BELGE ALDI”

 

Türkiye’de Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye yetkili 217 kuruluş bulunduğunu ifade eden Sönmez, bu kuruluşların 19 sektör ve 326 meslekte belgelendirme yaptıklarını söyledi. Sönmez, bu güne kadar 944 bini tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde olmak üzere 1 milyonu aşkın vatandaşın, Bakanlıkların yetkilendirdiği belgelendirme kuruluşlarınca yapılan sınavlarda başarılı olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandığını dile getirdi.

 

“3 HAZİRAN İTİBARIYLA BELGELENDİRME SINAVLARI BAŞLADI”

 

Dünyada ve Türkiye’de yaşanan koronavirüs salgını döneminde tüm eğitim kurumlarında olduğu gibi Sönmez Akademi Mesleki Eğitim Merkezi’nin faaliyetlerine ara verdiğini belirten Genel Müdür Sönmez, normalleşme adımları kapsamında 3 Haziran itibarıyla Mesleki Yeterlilik Sınavlarını yapmaya başladıklarını ifade etti. Bu kapsamda bağlı bulundukları Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından İSG ve hijyen kuralları çerçevesinde rehberler hazırlandığını belirten Sönmez açıklamasına şöyle devam etti: “Bu rehberler çerçevesinde de bizler Sönmez Belgelendirme olarak sınavlarımızı sosyal mesafe ve hijyen kurullarına uygun olarak gerçekleştirmeye başlamış bulunuyoruz. Sınav alanlarımıza görevli ve adaylardan hariç kimsenin girmesine izin verilmeyecek.” Sönmez, sorunun küresel; çözümünse bireysel olduğuna vurgu yaptı.

 

OKUL SERVİS ŞOFÖRLERİNDE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU OLDU

 

Genel Müdür Özgür Sönmez açıklamasının sonunda, teşvik kapsamında olan mesleklerin dışında da Okul Servis Şoförü, İkinci El Motorlu Kara Taşıt Alım Satım Danışmanı ve Sorumlusu, Emlak Danışmanı, KOBİ Danışmanı gibi sektörlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi alınmasının zorunlu olduğunun altını çizdi. Sözmez, ihtiyaç sahibi vatandaşların kurumu ziyaret ederek veya telefonla bu alanlar ve süreçler hakkında ücretsiz bir şekilde danışmanlık ve bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10