Nikahlarda yeni dönem: Maskeli ve sosyal mesafeli "evet"

Çerkezköy Belediyesi Nikah Salonu, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen "Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler Genelgesi"  ile yeni dönem kurallarına uygun hale getirilerek

Çerkezköy 16.06.2020 12:18:00 0
Nikahlarda yeni dönem: Maskeli ve sosyal mesafeli "evet"

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında düğün ve nikah salonları kapatılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında son yapılan Kabine Toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan Nikah törenlerinin yapılacağı mekanların belirlenen kurallar doğrultusunda 15 Haziran itibarıyla yeniden hizmete açılacağını duyurmuştu.

 

BELEDİYE NİKAH SALONU NİKAHLAR İÇİN HAZIR

 

Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, yeniden faaliyete açılan Belediye Nikah Salonu ile ilgili yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan nikah solanları ile ilgili genelge doğrultusunda Nikah Salonu’nun yeni döneme uygun hale getirildiğini kaydetti.

 

SALON SOSYAL MESAFE KURALINA GÖRE DÜZENLENDİ

 

Çerkezköy Belediyesi Nikah Salonu yeni dönem sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun hale getirildiğini belirten yetkililer, Nikah Salonunda alınan tedbirler hakkında bilgi verdi. Buna göre Nikah Salonuna maskesiz kimsenin girmesine müsaade edilmediği, Nikah Salonundaki oturma düzeninin sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlenerek içeriye en fazla 25 kişinin alındığı ve ayakta kimsenin alınmadığı ifade edildi. Ayrıca Nikah Salonunun girişine el dezenfektanları konularak, salona gelen misafirlerin el hijyenlerinin sağlanmasına da dikkat edildiği belirtildi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10