Engelsiz Park projesi hayata geçiyor

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Çınarlı Mahallesi Köprübaşı Caddesi üzerinde yapılacak engelli çocukların eğlenceli vakit geçirip oyun oynayabilecekleri Engelsiz Park projesinin çal

Süleymanpaşa 19.06.2020 12:49:00 0
Engelsiz Park projesi hayata geçiyor

Engelsiz Park projesi ile ilgili açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa’nın engelli vatandaşların ihtiyaçlarına öncelik veren engelli dostu bir kent haline gelmesi için ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

 

“ENGELLİ-ENGELSİZ TÜM ÇOCUKLARIMIZ BİR ARADA OLACAK”

 

Engelli çocukların kendi akranları ile aynı imkânlara sahip olmalarının önemine dikkat çeken Yüksel, şehrin birçok noktasında engelsiz parklar inşa edeceklerini ifade ederek, “Engelsiz Park çalışmalarımıza Çınarlı Mahallemizden başladık. Çalışmamız tamamlandığında, engelli-engelsiz tüm çocuklarımız burada bir arada oyun oynayabilecek, birbirleriyle daha çok iletişim kuracak ve aralarında hiçbir fark olmadığını daha iyi anlayacaklar. Sadece çocuklarımız değil, dinlenme alanlarından çay bahçesine kadar tüm engelleri ortadan kaldıracağımız ve tüm ihtiyaçlara yönelik olarak düzenleyeceğimiz Engelsiz Parkımız şimdiden şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi.

 

PROJE KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

 

Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri, Engelsiz Park projesi hakkında şu bilgileri verdi: “Düşmelerde yaralanma ve sakatlanma riskini sıfıra indirmek için kauçukla kaplanmış zemine sahip olacak Engelsiz Park projesi, engelli çocuklara uygun oyun gruplarının da bulunacağı çocuk oyun alanı, yine engelli vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilecek çay bahçesi ve dinlenme alanlarını da içerecek. Mahalle sakinleri için de rahat bir nefes alma imkânı sunacak olan proje kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak.”

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10