Küçük: Federasyonun kararını bekliyoruz

Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimizden 1911 Çerkezköyspor'un Teknik Direktörü Murat Küçük gündeme dair Çerkezköy Haber Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Liglerde mücadele eden kulüplerin

20.06.2020 11:13:00 0
Küçük: Federasyonun kararını bekliyoruz

TFF Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta oynadığı 22 karşılaşmada yedi galibiyet, dört beraberlik ve 11 yenilgi ile 25 puan toplayan 1911 Çerkezköyspor'da Teknik Direktör Murat Küçük açıklamalarda bulundu.

 

"KARARA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ"

 

Ligin başlayıp başlamayacağı yönünde federasyonun 22-23 Haziran tarihinde karar vereceğini ifade eden 1911 Çerkezköyspor Teknik Direktörü Murat Küçük, "Federasyon liglerin tescil edilmesi ya da oynanması yönünde yeniden toplandı. Kesin kararı da Pazartesi veya Salı günü verecektir. Bu açıklamalar doğrultusunda takımımıza yön vereceğiz. Liglerin oynanacağı yönünde açıklama yapılırsa 23'ünde tesislerimizde toplanacağız ve antrenmanlarımıza başlayacağız" dedi.

 

"ALT LİGLER ÖYLE DEĞİL"

 

2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Volkan Can'ın geçtiğimiz günlerde açıklama yaptığını ifade eden Küçük, "Volkan Can kulüplerin olurunu alarak geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı ve kulüplerin yüzde 90'ının oynamak istemediğini ifade etmişti. Alt liglerde güvenliği sağlamak gerçekten zor. Sağlarız diyen de kendini kandırır. Bana göre bu işin sağlıklı kararı bu liglerin tescil edilmesidir. Federasyon bu kararı alırken de bütün genellemeyi baz alıp ona göre karar çıkartacaktır. Tescil ettim diyerek de bu işin içinden çıkamaz. Tescilin de belli şartları olacaktır. Federasyonun yapacağı geniş çaplı toplantının ardından TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez gerekli açıklamayı yapacaktır. Daha önce yaptığı açıklamada on planları olduğunu söylemişti. Süper Lig ve 1.Lig başladı. Oralarda sıkıntı yaşanmadığını görüyoruz. Alt ligler öyle değil. 25 kişilik otobüslerde futbolcular deplasmana gidiyorlar ve ikişer kişi bir odada kalıyor. Üst liglerde böyle durum söz konusu değildir. İmkanı olan kulüpler büyük otobüs veya uçaklarla deplasmana gidiyorlar. Bunu alt liglerde uygulamak gerçekten imkansızdır. Bu ekonominin altından kimse çıkamaz. Kısacası bütün takımlar bu topun altına girmek istemiyor. Kulüplerde sağlıklı bir karar alın, kimse üzülmesin diye düşünüyor" dedi.

 

"ÇOĞU KULÜP LİGE KATILAMAYACAKTIR"

 

Küçük, "Ligler tescil edilir ise gelecek sezon Eylül sonu gibi başlar. Bu durumları Kulüp Başkanımız ile görüştük. Şuan da kimse gidişat hakkında tam olarak bilgi sahibi değil. Karar açıklanmadan bir şey diyemiyoruz. Çıkacak karara göre planlarımız var. Gelecek yıl virüsten ötürü ekonomik durumdan dolayı bir çok kulüp takım kurmakta zorlanacaktır. Belki bazı takımlar lige bile katılamayacaktır. Bu tamamen ekonomi ile alakalıdır. Ben federasyonun alt liglere normal yardım dışında afaki yardım yapacağını da düşünmüyorum. Öyle bir yardım olsaydı federasyon açıklardı" diye konuştu.

 

"BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZLAR"

 

Avrupa bütün alt liglerin tescillendiğini kaydeden Küçük, “Avrupa liglerinde sadece üst ligler oynanıyor. Ali Düşmez Başkan futbolun içinden gelmiş, yıllarca yöneticilik, başkanlık yapmış büyüğümüzdür. En ince detayına kadar bu durumları düşünüyordur. İnşallah federasyon sağlıklı bir karar alır. Ama temennim liglerin bu şekilde tescil edilmesidir. Tescillenirken gerekli kararların alınıp onaylanmasıdır. Başka türlü bu işin içinden çıkamazlar" dedi.

 

"KURULAN KADORNUN BAŞARISI İLE ALAKALIDIR"

 

'Ligler böyle tescil edilirse, büyük para harcayıp şampiyon olan takımların bir puan gerisinde yer alan takımların tepkisi ne olur' sorusu üzerine konuşan Küçük, "Çok para harcayanın şampiyon olacak, az para harcayanın ise şampiyon olamayacak diye bir şey yoktur. Sonuçta bu şampiyonluklar oynanarak kazanılıyor. Kurulan kadronun başarısı ile alakalıdır. Çok para harcayan takım her sene şampiyon olacaksa o zaman Fenerbahçe'nin her yıl şampiyon olması gerekiyor. Herkes aldığı puan kadarıyla bana göre değerlidir. Aldığı puana göre hareket edecektir. Federasyon tescil kararı alır ise hiç bir kulüp bir şey demeyecektir. Kulüpler bu işin ellerinden geldiği kadar maddi imkanlarının yettiği kadar takımlarını korumak için mücadele ederler. Ekonomik yönden iyi olan kulüpler ekipleri kulübe getirerek test yaptırırlar. Burada ise bu imkanlar yoktur. Devlet Hastanesine bütün futbolcuları nasıl teste götürüp getireceksin. Ekonomik durumu olanların kulübe gelip tesislerde futbolcuları teste tabi tutuyorlar.  Alt liglerde ise bu imkansızdır" dedi.

 

"VAHAP AKAY'A TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM"

 

Küçük, “Liglerde en az riski biz nasıl sağlayacağız. Üst liglerde mücadele eden takımların antrenmanlarında bile top kaç kere dezenfekte ediliyor. Bizim buna gücümüz ne kadar yetecektir. Pandemi sürecinde Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay tesisleri müthiş bir şekilde düzenleme yapıp yenilemiştir. Belediye Başkanımız elinden geleni yapıyor ama buna kimsenin gücü de yetmez. İş dönüyor dolaşıyor şartlar ne olursa olsun ' O sene bu sene' diyoruz. Ekonomiden dolayı çoğu takım gelecek yıl takım kuramayacak. Biraz iyi takım kuran ve sponsor desteğini alan Çerkezköy'ün bu yıl üst lige çıkması daha da kolaylaşacaktır. Bu yolda iş adamlarının ve sponsorların desteğini vermesi gerekiyor. Kulüp olarak oturmuş ve kemik bir kadromuz var. Yapacağımız takviye ile gelecek yıl avantajlı duruma gelebiliriz. Bu takım ligin başlamasına üç gün kala kurulmuş bir takımdır ve ligde de başarısı kabul edilemez. Bu sene herkes taşın altına elini koyar ise Çerkezköy'ün önümüzdeki sezon bir üst lige çıkması içten bile değildir" diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10