Açık Hava Sineması kırsal mahallelerde

Süleymanpaşa Belediyesi, Arabalı Sinema etkinliğinin ardından bu kez kırsal mahallelerde Açık Hava Sineması etkinliği düzenlemeye başladı. Karacakılavuz Mahallesi'nde çocuklara yönelik etkinlikte â??

Süleymanpaşa 22.06.2020 08:11:00 0
Açık Hava Sineması kırsal mahallelerde

Konu ile ilgili Süleymanpaşa Belediyesi Yetkililerinin yaptığı açıklamada “Her yaz Süleymanpaşa sahilinde gerçekleştirilen Açık Hava Sineması etkinliği, koronavirüs salgını nedeniyle Arabalı Açık Hava Sineması şeklinde güncellenerek sürdürülürken, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl ilk kez kırsal mahalleler de etkinlik kapsamına alındı. Kırsal mahallelerde sosyal mesafe kuralları gözetilerek gerçekleştirilen Açık Hava Sineması etkinliğinde, seyircilere maske dağıtımı, dezenfektan hizmeti ve patlamış mısır ikramı yapılıyor.” denildi.

 

 

 

 

ÇOCUKLAR İKSİR-DEDEMİN SIRRI’NI İZLEDİ

 

Yetkililer, sinema etkinlilerinin ilkinin 19 Haziran Cuma gecesi Ferhadanlı Mahallesi’nde yapılmasının planlandığını ancak son anda bastıran şiddetli yağmur nedeniyle etkinliğin ileri bir tarihe ertelendiğini belirtti. Etkinliğin ikinci durağının Karacakılavuz Mahallesi’nde 20 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, çocuklar için “İksir-Dedemin Sırrı” isimli animasyon filminin gösteriminin yapıldığını söyledi. Karacakılavuzlu çocukların, açık havada film izlemenin keyfini çıkardığını kaydeden yetkililer, Açık Hava Sineması etkinliğine ailelerinde ilgi gösterdiğini söyledi.

 

SOSYAL MESAFELİ OTURMA DÜZENİ

 

Karacakılavuz İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenen etkinlikte, filmi izlemeye gelen çocuklara ve ailelerine maske dağıtıldığını aktaran yetkililer, öte yandan oturma alanlarının sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ayarlandığını ve çocuklara da patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edildiğini ifade etti. Yetkililer, Açık Hava Sineması etkinliğinin farklı kırsal mahallelerde devam edeceğini söyledi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10