Gülerçin'in 5 öğrencisi Kanguru Matematik Yarışması finalinde

Gülerçin Koleji'nin 5 öğrencisi, Türkiye Geneli 120 binden fazla katılım ile gerçekleştirilen, Kanguru Matematik Türkiye Yarışması'nda final sınavına girmeye hak kazandı.

Çerkezköy 22.06.2020 10:39:00 0
Gülerçin

Bu yıl çevrimiçi gerçekleştirilen Kanguru Matematik Yarışması’nda Gülerçin Koleji öğrencilerinin fark yarattığı ve final sınavında 5 öğrencinin yarışacağı belirtilerek “Unutmayın diğerleri farklı olabilir, ama Gülerçin Koleji fark yaratır, bu yıl online olarak gerçekleştirilen, Türkiye Geneli 120 binden fazla katılım ile gerçekleştirilen, Kanguru Matematik Türkiye Yarışmasında final sınavına girmeye hak kazanan ögrencilerimiz, Emre Resneli, E. Cemre Fazlıoğlu, İlker Bedir, S. Yağız Kınık, M. Kaan Abat 'I ve ailelerini, okulumuz Sayısal Bilimler Bölüm Başkanlığını, Matematik Bölümü öğretmenlerini kutluyoruz.” denildi.

 

KANGURU MATEMATİK NEDİR?

 

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80'den fazla ülkede uygulanıyor. Derneğin kurucu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçilerden oluşuyor.  Kanguru Matematik Sınavı uygulandığı ülkelerde genellikle Üniversiteler, Matematik Dernekleri, akademisyenler ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından organize ediliyor. Türkiye'de Kanguru Matematik Sınavı 5 yıldır MEB Onayıyla yine farklı üniversitelerden ve okullardan akademisyen ve öğretmenler tarafından organize ediliyor.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10