O cip Kapaklı'da parçalanmış halde bulundu

Geçtiğimiz gün Çerkezköy Haber Gazetesi'nin 'Mercedes cipin kaybolması' haberinin ardından 1 aydır saklandığı Kapaklı Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bir tamirhaneden dışarıya atılan

Çerkezköy 22.06.2020 13:56:00 0
O cip Kapaklı

 

İddiaya göre Bulgaristan vatandaşı Hyusein Mehmedali Hyusein, A 1563 MM plakalı Mercedes marka cipi Bahattin Çolak’a sattı. Çolak geçtiğimiz yıllarda bu araçla Dereköy Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’de giriş yaparak yaşadığı yer olan Çerkezköy’e geldi. Burada uzun süre bu araçla değişik zamanlarda Bulgaristan’a giriş-çıkış yapan çifte vatandaş Çolak, 8 yıldır kullandığı aracı Çerkezköy’de bırakarak Bulgaristan’a döndü. Buradaki mahkemeleri ile ilgili yurda dönemediği kaydedilen Çolak, aracı Çerkezköy’de daha önce ticaret yaptığı arkadaşı olan Murat Kök’e emanet ederek aracın Kök’e ait inşaat malzemeleri deposunda kalması ricasında bulundu. Bunu kabul eden Kök aracı buraya bıraktı. Yaklaşık 3 yıl boyunca Fevzipaşa Mahallesi’ndeki Tır Garajı’nın arkasında Kök’e ait depoda 3 yıl boyunca saklanan araç, Ramazan ayı içerisinde kimliği meçhul kişiler tarafından buradan alınarak bilinmez bir yere götürüldü.

 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNDE BULUNDU

 

Çolak’ın oğlunun aracı sorması ile birlikte iddiaya göre araçla birlikte kendi malzemelerinin de çalındığımı kaydeden Kök’ün söylemi karşısında şaşkına dönen Çolak ailesi durumu Bulgaristan’da olan Bahattin Çolak’a bildirdi. Çolak’ın kişisel gayretleriyle Bulgaristan’dan aracın izini sürmesi sonrası aracın çalındığı ile ilgili haberi paylaşmamızın ardından aracın kapalı tutulduğu Kapaklı Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bir dükkandan çıkartılarak Küçük Sanayi Sitesi’nde bir köşeye atıldığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine Çerkezköy polisi önce aracı burayı atan çekiciyi ardından da dükkan sahibini tespit ederek aracı kimin, ne zaman buraya getirdiğini sordu. Dükkan sahibi, adının İsmail olduğunu bildiği bir kişinin aracı kaporta işlemleri için kendisine bıraktığını, 1 aydır gelip gitmemesi nedeniyle aracı önceki gün buraya bıraktığını kaydetti. Aracın, çalındığı haberinin yapılmasının ardından aracın 4 saat sonra saklandığı yerden dışarı atılması akıllara durgunluk verirken, polis hayali İsmail’in peşine düştü.

 

 

 

NEDEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMADIĞI MERAK EDİLİYOR

 

Öte yandan Bahattin Çolak tarafından Türkiye’ye sokulan aracın 3 yıl boyunca kim ya da kimler tarafından nerede saklandığı, Kök’e ait depodan kaybolduğu iddia edilen aracın kaybolmasının ardından Kök’ün neden polis ya da jandarmaya giderek suç duyurusunda bulunmadığı merak edilirken, hırsızlık olayının ardında ikili arasında ticari bir hesaplaşmanın olup olmadığı polis tarafından araştırılıyor.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10