Belediye tüm camileri dezenfekte etti

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süre tamamen toplu ibadete ara verilen camilerin tekrar 5 vakit ibadete açılması nedeni ile Çerkezköy genelindeki camiler Çerkezköy Belediyesi tarafından dezenfekte edildi. Çerke

Çerkezköy 25.06.2020 14:52:00 0
Belediye tüm camileri dezenfekte etti

 

Camilerin sosyal mesafe ve maske şartı ile tekrar 5 vakit ibadete açılması nedeni ile ilçe genelindeki tüm camilerin Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından dezenfekte edildiğini ve ilaçlandığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Camilerimiz 16 Mart 2020 tarihinde koronavirüs tedbirleri kapsamında cemaatle birlikte toplu ibadetlere kapatılmıştı. Ardından Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, 29 Mayıs Cuma gününden itibaren belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği kararı alındığı ifade edilmişti. Önceki gün ise 5 vakit namazın maske ve sosyal mesafe kurallarına uymak koşulu ile cemaat ile camilerde kılınacağı açıklanmıştı" dedi.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

 

Akay,"Yapılan açıklamaların ardından Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından kentimiz genelinde bulunan tüm camilerin içleri ve bahçeleri dezenfekte edilerek, ilaçlandı. Vatandaşlarımız hijyen, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak ibadetlerini camilerde yapabilirler. Pandemi sürecinde camilerimizin dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını periyodik aralıklarla gerçekleştirmiştik. Yeni dönemde de periyodik olarak ilaçlama ve dezenfekte çalışmasını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10