Günay, perakendecilik meclisi toplantısına katıldı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay'ın katılımı ile önceki gün video konferans üzerinden gerçekleştirilen Türkiye Perakendecilik Meclisi Toplantıs'nda sektör te

Tekirdağ 26.06.2020 14:23:00 0
Günay, perakendecilik meclisi toplantısına katıldı

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Perakendecilik Meclisi Toplantısı, Meclisten sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdap Sanayi ve Ticaret Odası (Tekirdağ TSO) Başkanı Cengiz Günay’ın katılımı ile Meclis Başkanı Alp Önder Özpamukçu başkanlığında video konferans üzerinden gerçekleştirildi.

 

KAPALI OLACAK KLİMALARIN SEKTÖRE ETKİLERİ TARTIŞILDI

 

Toplantıda sektör temsilcileri Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde yer alan AVM’ler ile bazı bağımsız mağazalarda iklimlendirme ve klima sistemlerinin kullanımının yasaklanması konusunu tartıştı. Sektör temsilcileri, kapalı klimaların mağaza ve AVM’lerdeki müşteri trafiğini azaltacağı gibi marketlerde satılan ürünlerin de muhafazasında zorluk yaşanacağına hassasiyetle dikkat çekti.

 

 “MALİYETLERİ ARTIRICI ETKİSİ VAR”

 

Öte yandan konu ile ilgili Gaziantep Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun dijital market içi yoğunluk tespit sistem kurulması zorunluluğuna yönelik aldığı karar ele alınırken, konunun uygulanabilir olmadığı ve maliyetleri artırıcı etkisi bulunduğu dile getirildi. Yeni Gelir Vergisi Tebliğindeki ulaşım bedeli ile sıfır atık ve depozito sistemi konularına da değinen üyeler, bahse konuların kamuya doğru anlatılmasının önemine vurgu yaptı.

 

SEKTÖRÜN SIKINTILARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Meyve, sebze ve açık gıdaların önceden porsiyonlanıp, paketlenip satış zorunluluğu hakkında da görüş bildiren üyeler, bu konuyla ilgili yaşanan sıkıntıları ve çözümü için yapılabilecek çalışmalara da değindi. Ayrıca Meclis Üyeleri tarafından, ekonominin canlanması konusuna ek öneri olarak kozmetik alışverişindeki taksit yasağının kaldırılması konusu değerlendirildi.

 

Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10