Dönmez: Kadının adını koymak eğer bu ise helal olsun size

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, yaptığı açıklamada AK Parti'li Özlem Zengin'in meclis kürsüsündeki "Bu ülkede Ak Parti gelene kadar kadının adı yoktu" sözl

Çerkezköy 26.06.2020 14:27:00 0
Dönmez: Kadının adını koymak eğer bu ise helal olsun size

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in, TBMM'de kadın cinayetleri nedeniyle diğer partilerin AK Parti'ye yönelik eleştirilerine yanıt verdiği sözlerine yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

 

ÖZLEM ZENGİN NE DEMİŞTİ?

 

AK Parti’li Özlem Zengin, açıklamasında “Dün Meclis'te kadın hakları meselesi konuşulurken benim de bir ifadem “kadın dernekleri üzerinden terörü meşrulaştıramazsınız” olmuştu. Evet bizler için AK Parti den önce “Kadın kelimesinin anlamı yoktu.” Yaşam hakkı elinden alınmış, yüzde 71’i başörtülü olan kadınlar ancak AK Parti iktidarıyla haklarımızı özgürce yaşamaya başlayabildik. Eğitim hakkımız sonuna kadar engellendiği gibi mesleğimizi yapmamız ya da seçilme hakkımız da elimizden alınmıştı. Kamusal alanlara dahi giremiyorduk. Durum böyle olunca ‘kadın kelimesinin adı yoktu’ illa Meclis'te ayrıştırarak ‘başörtülü kadının adı yoktu’ mu dememiz gerekiyor?” ifadelerini kullanmıştı.

 

“SOFRADAKİ YERİ ÖKÜZÜMÜZDEN SONRA GELİRDİ”

 

 İlçe Başkanı Dönmez, açıklamasında “AKP Grup Başkan Vekili Sn. Özlem Zengin; “Bu ülkede Ak Parti gelene kadar kadının adı yoktu” demiş. Sn. Özlem Zengin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti öncesinde hanedeki hayvanlar sayılır, kadınlar sayılmazdı. Nazım’ın dediği gibi; “sofradaki yeri öküzümüzden sonra gelirdi.” 1934 yılında Türk kadınlarına birçok Avrupa ülkesinden çok çok önce seçme ve seçilme hakkı verilmiş, kadın hakları alanında çok önemli devrimler yapılmıştır. Kadın olarak sizin o meclis kürsüsünden vekil sıfatıyla açıklama yapabilmenin gerçek nedeni de budur.” ifadelerini kullandı.

 

“HALKIMIZA AYIP EDİYORSUNUZ”

 

“Ama biz gayet iyi biliyoruz ki yaptığınız her kötülüğün tersini söyleyerek bizim sabrımızı test ediyorsunuz.” diyerek sözlerini sürdüren İlçe Başkanı Dönmez, “Ama bu alışkanlığınız herkes tarafından ezberlendi artık. Bizim gözümüzde yok hükmündesiniz. Sırf gündemi değiştirmek için insanların bu tür komik durumlara düşmesi ancak sizin kültürünüzün bir parçasıdır. Bu ülkeye, halkımıza ayıp ediyorsunuz. Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsunuz. Bu yaptığınız kötülüklerin, zulümün karşılığını bir gün sandıkta alacağınızı çok iyi bildiğiniz için tamamen yalanlara ve iftiralara sarıldınız. İlerici, aydın, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı bir kadın olarak TBMM çatısı altında olmanız beni derinden üzmektedir. Eminim ki benim gibi düşünen bütün kadınlarımızın tümünü üzmektedir.” dedi.

 

“VERİLEN ÖNERGELERİ REDDETTİNİZ”

 

Dönmez açıklamasında, ülkede yaşanan kadına yönelik şiddete de dikkat çekerek bu konuda verilen soru önergelerinin AK Parti ve ittifak ortağı tarafından reddedildiğini belirterek şunları söyledi: “Ayrıca hatırlatmak isterim ki iktidara geldiğinizden bu yana yaklaşık 16 bin kadınımız cinayete kurban gitmiştir. Üstelik “Kadına Yönelik Şiddet” için verilen araştırma soru önergeleri de partiniz ve değerli ortağınızın oylarıyla sürekli ret edilmiştir. Kadının adını koymak eğer bu ise helal olsun size. Gerçekten adını koymuşsunuz.”

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10