Nüfus Müdürlüğü YKS mesaisi yaptı

Çerkezköy Nüfus Müdürlüğü hafta sonunda yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adayların, sıkıntı yaşamamaları için Cumartesi günü 07.00 ile 13.00 ve Pazar g?

Çerkezköy 28.06.2020 16:37:00 0
Nüfus Müdürlüğü YKS mesaisi yaptı

 

Çerkezköy Kaymakamlığı’nın yaptığı duyuruda,  27 ve 28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS’ye girecek adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kararıyla açık tutulacağı belirtilmiş ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenleneceği açıklanmıştı.

 

CUMARTESİ 4, PAZAR 3 KİŞİ

 

Hafta sonu Çerkezköy’de 29 okulda uygulanan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 7 bin 924 aday, 22 okulda yapılan Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) 5 bin 773, ve Yabancı Dil Testi’ne (YDT) 378 öğrenci başvurdu. İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre YKS’ye girecek adaylardan Cumartesi 4, Pazar günü 3 kişi olmak üzere toplam 7 kişi için geçici kimlik belgesi düzenlendi. Sabah 07.00’de hizmet vermeye başladıklarını belirten yetkililer, kimliğini kaybeden öğrencilerin erken saatlerde İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne gelerek geçici kimlik belgesi aldıklarını belirtti.

 

FOTOĞRAFLAR KAYMAKAMLIK BÜNYESİNDE ÇEKİLDİ

 

Ayrıca yetkililer, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında fotoğrafçıların kapalı olması nedeniyle Kaymakam Atilla Selami Abban’ın talimatları doğrultusunda, geçici kimlik belgesi için gerekli olan aday fotoğraflarının da kaymakamlık bünyesindeki fotoğrafçı tarafından çekilmesinin sağlandığı ve adayların işlemlerinin kolaylaştırıldığı kaydetti.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10