Ferhandalı ve Banarlı'da çocuklar sinema keyfi yaşadı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Açık Hava Sineması etkinliği, kırsal mahallelerde gerçekleşiyor. Bu kapsamda geçen Cuma gecesi Banarlı Mahallesi ve Cumartesi gecesi Ferhadanlı Mahallesi'nde Ã

Süleymanpaşa 29.06.2020 14:32:00 0
Ferhandalı ve Banarlı

 

Açık Hava Sineması etkinliği koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlendi. Etkinlikte, İksir-Dedemin Sırrı isimli animasyon filminin gösterimi yapıldı.. Banarlı İlkokulu ve Ferhadanlı İlkokulu bahçelerinde sosyal mesafe kurallarına göre yerleştirilmiş minderlerle yerleri belirlenen çocuklar, açık havada dev ekranda film izleme keyfini doyasıya yaşadılar. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yetkililer,  Banarlı ve Ferhadanlı’da film gösterimi öncesi çocuklara patlaşmış mısır ve pamuk şeker ikram edildiğini kaydetti.

 

YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK

 

Yetkililer, etkinliğe çocukların yanı sıra ailelerin de ilgi gösterdiği, çocuklara ve ailelerine maske dağıtımı yapıldığını ifade ederek Açık Hava Sineması etkinliğinin yaz boyunca farklı kırsal mahallelerde devam edeceğini belirtti.

 

YÜKSEL: HİZMETE ERİŞMEDE FIRSAT EŞİTLİĞİ YARATTIK

 

Süleymanpaşa merkezinde gerçekleştirilen etkinlikleri ve hizmetleri kırsal mahallelere de taşımaya özen gösterdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, yaptığı açıklamada “Açık Hava Sineması etkinliğimizi geçen yaz olduğu gibi bu yaz da gerçekleştirdik ancak salgın sürecine denk geldiği için bu yıl sahilimizde düzenlediğimiz etkinliği Arabalı Sinema formatına dönüştürdük. Böylece vatandaşlarımız sosyal mesafeyi ve izolasyon kurallarını ihlal etmeden, kendi araçlarının güvenliği içinde sinema keyfini yaşadılar. Köylerimizde yaşayan hemşehrilerimiz ise her zaman merkeze gelemiyorlar. Hizmete erişmede fırsat eşitliği yaratmak için Açık Hava Sineması etkinliğimizi onların da hizmetine sunduk. Karacakılavuz’la başladık, Banarlı ve Ferhadanlı ile devam ediyoruz. Köylerimizde nüfus nispeten daha az olduğu için arabalı sinema yerine sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde okul bahçelerimizde düzenlediğimiz alanlarda etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Yaz boyunca kırsal mahallelerimizde sinema etkinliğimiz sürecek,” diye konuştu.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10