İYİ Parti aday sayısı 3'e çıktı: Alkaya yeniden aday

İYİ Parti Tekirdağ'da kongre öncesi adaylar tek tek belli oluyor. Daha önce Şaban Terzi ve Gökhan Metiner İYİ Parti İl Başkanlığı adaylığını açıklamıştı. Dünde düzenlediğ

Tekirdağ 29.06.2020 18:23:00 0
İYİ Parti aday sayısı 3

 

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile yeniden il başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

 

“İKTİDAR HEDEFİNE YÜRÜYÜŞÜMÜZ DEVAM EDİYOR”

 

10 ilçede kongrelerini tamamladıklarını belirten İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, açıklamasında, “Yaklaşık iki buçuk yıl önce başladığımız bu yolculuk bugün yeni bir aşamaya ulaşmış bulunmaktadır. Bu aşama da il kongresi aşamasıdır. İYİ Parti Genel Merkezimiz ile yaptığımız koordineli çalışma sonucunda 2. Olağan Genel Kurulumuzu 19 Temmuz’da yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız. Türk demokrasisine nefes aldıran kararlı yürüyüşümüz, bugün, parti içi demokrasinin toyu olan kongrelerimizle devam ediyor. İYİ Parti Tekirdağ İl Teşkilatı olarak bugün 11 ilçeden 10’unda olağan kongrelerimizi olgunluk içinde tamamlamış bulunmaktayız. Yeni seçilen ve seçilecek çok kıymetli İlçe Başkanları ve yöneticileri ile beraber Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener liderliğinde iktidar hedefine yürüyüşümüz devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

“İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE TALİBİM”

 

Tüzük gereği ilçelerde seçilen ve seçilecek olanlarla birlikte 600 il delegesi ile İYİ Parti Tekirdağ İl Yönetimini seçeceklerini ifade eden Alkaya, kongre sürecinin başladığını belirtti. “Demokrasi gereği tüzükteki şartları taşıyan her Cesur İYİ Parti Üyesi İl Başkanlığına ve yönetimlerine aday olabilir.”  diyerek açıklamasını sürdüren Aklaya “İyi ve cesurlar hareketi olarak gördüğümüz İYİ Parti'mizin çeşitli kademelerinde temsil etmiş veya temsil edecek olan bizler, şimdi de daha büyük bir azim ve kararlılıkla kurumsal kimliğimizi, çok daha fazla kişilere ulaştırmak azmindeyiz. Bugün elimizi taşın altına koyma cesareti ile İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı ve İl Yönetimi görevine tam kadromuz ile birlikte talip olduğumuzu kıymetli Tekirdağlılara  duyuruyoruz” sözleri ile göreve yeniden talip olduğunu açıkladı.

 

“DİĞER ADAY ARKADAŞLARI KUTLUYORUM”

 

Diğer 2 adayı kutladığını da sözlerine ekleyen Alkaya, “Bu vesile ile iki yılı aşkın süredir İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevimi gururla ve şerefle yaptığımı düşünerek İl Başkanlığına önümüzdeki dönemde İYİ ve cesur arkadaşlarım ile birlikte aday olduğumu ilan ediyorum. Bu arada beraber görev yaptığım arkadaşlarımın çok büyük çoğunluğunun benimle birlikte olması da bana ayrıca güç vermektedir. Bazı arkadaşların da il başkanlığına aday oldukları duyumunu almış bulunuyorum. Öncelikle bu arkadaşları da kutluyorum. Demokratik, birbirimize saygılı, delegelerimizi yormadan, germeden kavga ve dar tartışmalardan uzak güzel bir seçim yarışı gerçekleşmesini temenni ediyorum. Partimizi sürekli mercek altında tutan, en küçük bir eksiği büyüterek partimizi töhmet altına sokmak isteyenlere bu fırsatı vermemeliyiz” sözlerini kaydetti.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10