Emlak Konut 2. Köprü yıkılıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Çorlu Çevre Yolu üzerinde bulunan Hürriyet Araç Üstgeçit Köprüsü'nün yıkım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Çorlu Belediye

Çorlu 30.06.2020 13:26:00 0
Emlak Konut 2. Köprü yıkılıyor

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın ardından Çorlu Belediyesi olarak üzerlerine düşen sorumluluklar kapsamında çalışma yürüttüklerini ifade etti. Konu ile ilgili Başkan Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan ve Şantiye Şefi Bülent Demirci ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

 

Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Çetin imzasıyla yazılı bir açıklama yapıldığını söyleyen Başkan Sarıkurt, bu açıklamayı şöyle açıkladı: “2017 yılı Mart ayında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Emlak Konut Köprülü Kavşağı'nın imalatlarına 2019 yılı iş programı çerçevesinde başlanıldığı ve kavşak imalatlarına devam edilebilmesi için daha önceki ihaleler kapsamında yapılmış olan mevcut Hürriyet Araç Üstgeçit Köprüsü'nün yıkım çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerektiğinin ifade edildi.”

 

TREDAŞ ELEKTRİK HATLARINI KALDIRACAK

 

Yıkım çalışmalarına köprünün içinden geçen elektrik hatlarının TREDAŞ ekiplerinin kaldırılması ile başlanılacağını kaydeden Sarıkurt, bu sırada yıkım nedeniyle güzergâhtan geçen araç trafiğinin aksamaması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli trafik ve güvenlik önlemleri alınacağını da belirtti.

 

TOPLU ULAŞIM GÜZERGÂHLARI DEĞİŞTİ

 

Toplu taşıma hatlarının da bu kapsamda yeniden düzenlediğini vurgulayan Sarıkurt, Emlak Konutları 2. Köprü olarak bilinen Hürriyet Araç Üstgeçit Köprüsü kapandığından dolayı 1 numaralı otobüs hattının güzergâhının Çamlıbel Caddesi'nin bitişinden sağa dönülerek, Kemaller Caddesi üzerinden güzergâhına devam edeceğini söyledi. Sarıkurt, daha sonra Kemaller Caddesi üzerinden Eski Bağlar Caddesi'ne dönecek olan toplu taşıma araçlarının, Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden çevre yoluna bağlanarak şehir merkezi istikametine gideceğini, Dobruca Sitesi ve Çorlu Anadolu Lisesi'ne ulaşımın ise 10 numaralı hat ile sağlanacağını ifade etti.

 

EMLAK KONUT BÖLGESİ GÜZERGÂHLARI

 

Yıkım çalışmaları kapsamında vatandaşların alternatif güzergâhları kullanmalarının önem arz ettiğine dikkat çeken Sarıkurt, İstanbul istikametinden gelen vatandaşların Önerler ile Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi mevkiinden, şehir merkezinden gelen vatandaşların Emlak Konut Köprüsü üzerindeki güzergahı kullanabileceklerini kaydetti. Velimeşe istikametinden gelen vatandaşların ise yine Önerler mevkii güzergahını kullanabileceklerini dile getiren Sarıkurt, Edirne istikametinden gelen vatandaşların da şehir merkezine dönüş yaparak Emlak Konut Köprüsü üzerinden Ağır Bakım Kavşağı'nı kullanarak Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi mevkiinden Emlak Konut bölgesine giriş yapabileceklerini söyledi.

 

45 GÜNDE TAMAMLANACAK

 

Sarıkurt açıklamasının sonunda, “Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından daha önce yapılan açıklamada 45 günlük süre içerisinde tamamlanması planlanan kavşak düzenlemesinin ardından trafik akışı yeniden başlayacak. Şehrimiz adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10