Bakanlıktan yeni genelge; Çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı, çalışma saati kısıtlaması olan işletmelerle ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi.  Genelge ile marketler, pazar/satış yerleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför, al?

Çerkezköy 1.07.2020 10:41:00 0
Bakanlıktan yeni genelge; Çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı

 

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgede Covid­19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği anımsatıldı.

 

ÇALIŞMA SAATLERİNDE KISITLAMAYA GİDİLMİŞTİ

 

Bu kapsamda Koronavirüs salgınının yayılmasını ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok umuma açık yerde tedbirler alındığı belirtilen genelgede marketlerin 09.0-0­21.00 saatleri arasında hizmet vermeleri, pazar/satış yerlerinin en geç saat 19.00’a kadar faaliyetlerini yürütmeleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin 09.00-­21.00 saatleri arasında hizmet vermeleri, Alışveriş Merkezlerinin 10.00-­22.00 saatleri arasında faaliyetlerini yürütmeleri hususu Valiliklere bildirildiği, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesinin sağlandığı ifade edildi.

 

RUHSATTA BELİRTİLEN SAAT ARALIĞINDA FAALİYET GÖSTERECEKLER

 

Bu çerçevede Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından sektörel bazda yayımlanan rehberlerde belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla 1 Temmuz tarihinden itibaren bahsi geçen işletmelerin (marketler, pazar/satış yerleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerleri ile alışveriş merkezleri) çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırılırken, belirtilen işletmelerin genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilecekleri ifade edildi. Çerkezköy İlçe Hıfzısıhha Kurulu da Bakanlığın genelgesinin ardından toplanarak konuya ilişkin kararları aldı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10