Tiyatro ve sinema salonları en az 2 kere denetlenecek

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclis'i,16 Mart tarihli genelge ile faaliyetleri geçici olarak durdurulan tiyatro, sinema, gösteri merkezi ile konser s

Çerkezköy 1.07.2020 11:16:00 0
Tiyatro ve sinema salonları en az 2 kere denetlenecek

 

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Tarım Müdürü İsa Altay, Serbest Hekim Nurtekin Erol, Serbest Eczacı Necdet Çabuk’un katılımı ile toplandı.

 

16 MART’TA FAALİYETLERİ DURDURULMUŞTU

 

Gerçekleşen toplantıda, Covid-19 salgınının yayılımını önlemek ve halk sağlığını korumak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alındığı ve uygulandığı hatırlatıldı.  Bu kapsamda koronavirüsün (Covid- 19) Türkiye’de yayılmasına engel olmak amacıyla 16 Mart 2020 tarihli ve 5361 sayılı Genelge ile “tiyatro, sinema, gösteri merkezi ve konser salonu” gibi kültür-sanat tesislerinin faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştu. Salgında başlatılan normalleşme sürecinde salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı ve iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerini sürdürülmesinin sağlandığı ifade edildi.

 

BELİRLENEN ŞARTLAR İLE FAALİYETE AÇILDI

 

Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı sonrası konu ile ilgili yayımladığı duyuruda “Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin “Covid-19 Kapsamında Sinema, Tiyatro ve Diğer Kültürel Etkinliklerle İlgili Alınması Gereken Önlemler” başlığında belirlenen tedbirlere, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 23 Haziran tarih ve 432597 Sayılı Genelgesinde işaret edilen önlemlere (Ek-2), Riayet edilmesi kaydı ile faaliyetleri durdurulan “tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezleri”nin 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren faaliyetlerine başlayabilmesi kararlaştırılmıştır.” denildi.

 

AYDA EN AZ İKİ KERE DENETLENECEK

 

Toplantıda, faaliyete başlayacak olan tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezlerinin ayda en az iki kere ilgili genelgelerde belirlenen kriterlere uygunluğunun, Çerkezköy Kaymakamlığı’nın oluşturduğu denetim komisyonu eliyle denetlenmesi kararı alındı.      

 

DENETİM SONUÇLARI VALİLİĞE SUNULACAK

 

Öte yandan uygulamanın belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesine, denetim sonuçlarının Tekirdağ Valiliği’ne sunulmasına, alınan kararlara uymayanlarla ilgili gerekli yasal işlemlerin uygulanmasına;  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca alınan tüm kararların Çerkezköy’de aynen uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10