Dönmez: İşçinin ve emekçinin yanındayız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez beraberindeki heyet ile Türk-İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak'ı ziyaret

Çerkezköy 1.07.2020 21:46:00 0
Dönmez: İşçinin ve emekçinin yanındayız

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'nde dün saat 12.00’de gerçekleşen ziyarette CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez’e, CHP Çerkezköy Yönetim Kurulu Üyesi Suat Özgücü ve İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger eşlik etti. Ziyarette kıdem tazminatı ile ilgili yapılması planlanan değişiklik hakkında karşılıklı değerlendirmede bulunuldu.

 

“HAK KAYBI GREV SEBEBİDİR”

 

Türk-İş Tekirdağ İl Başkanı ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,  kıdem tazminatında yapılacak değişiklikler ile işçinin yaşayacağı hak kaybı ve geriye gidişlerin Türkiye’de grev sebebi olacağına ve bunun genel kurul kararlarında da yazılı olarak yer aldığına dikkat çekti. Şube Başkanı Koçak, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Kıdem tazminatlarında geriye gidiş, Türkiye'de genel grev sebebi sayılıyor. Bununla ilgili Türk-İş başkanımız; Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve parti başkanları ile görüşüyor, ziyaretlere gidiyor. Kıdem tazminatı olmazsa çalışanlarımızın, emekçilerimizin iş güvencesi, geleceği olmaz. Herkes "25 yıl çalışalım, toplu tazminatımızı alalım, onunla çocuğumuzu evlendirelim, evimizi alalım" diye düşünüyor. Kıdem tazminatı çalışanlar için güvencedir." 

 

"İŞÇİ, İŞVEREN VE SENDİKALAR İSTEMİYOR”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli kıdem tazminatında yapılacak değişiklik ile ilgili çalışanların, sendika ve işverenlerin anlaşması konusunda çağrıda bulunduğunu kaydeden Koçak, bu konuda çalışan, işveren ve sendikaların duruşunun net olduğunun altını çizerek kesinlikle bu değişikliği istemediklerini belirtti.

 

 “KAŞIYIP KAŞIYIP ÖNÜMÜZE GETİRİYORLAR”

 

"Kıdem tazminatını her dönem kaşıyıp kaşıyıp önümüze getiriyorlar.” diyen Koçak,  şöyle devam etti: “Yıllardan beri bunlar konuşuluyor ama biz kıdem tazminatımızın gitmemesi için elimizden geleni yapacağız. Ölümüne de olsa bir şekilde yaptırmayacağız bunu ve Allah'ın izniyle çalışanlarımızın geleceğini hiç kimseye vermeyeceğiz.  Bir yasa çıkarılmalı ve fabrikalarda sendikasız işçi çalıştırmak yasaklanmalı. Bu yapıldığı zaman zaten bütün her şey düzelir. Sendikalar, işçilerin haklarını koruyor"

 

 

“SENDİKALAŞMA ORANI YÜZDE 5-6’LARDA”

 

Avrupa ülkelerinde sendikalaşma oranının yüzde 80-90’larda olduğunu bu oranın Türkiye'de yüzde 5-6'larda bile olmadığını vurgulayan Koçak, “Biz de sendikalaşmada yüzde 80-90 oranına geliriz. Sendikalaşmanın bir şekilde önünün açılması lazım" diyerek sendikalaşmanın işçi ve işçi hakları için öneminin altını çizdi.

 

DÖNMEZ: KOLAY OLAN İŞÇİNİN HAKKINI GASP ETMEK

 

Koçak’ın konuşmasının ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ise şunları söyledi: “Biz her zaman yanınızdayız. Her zaman işçinin ve emekçinin yanında olmaya, haklarını savunmaya devam edeceğiz. En kolay olan işçinin hakkını gasp etmek, işçilerin haklarını elinden almak. İşçilerimize değer verilmeli, onların hakları elinden alınmamalı. Kıdem tazminatı, işçinin emekçinin güvencesi. Bu güvencenin ellerinden alınması kabul edilemez".

 

Haber / Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10