Ata: Metruk binaların yıkımı hassasiyetle yapılıyor

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, ilçenin tarihsel zenginliğinin korunarak belirli bir plan çerçevesinde ilçedeki metruk binaların yıkım çalışmalarının sürdüğünü belirterek çalÄ

Marmara Ereğlisi 2.07.2020 16:35:00 0
Ata: Metruk binaların yıkımı hassasiyetle yapılıyor

 

Marmaraereğlisi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe de bulunan metruk binalarda yıkım işlemi gerçekleştiriliyor.

 

ÇALIŞMALARI ARKELEOG DENETLİYOR

 

Trakya’nın turizm açısından önemli bir yeri olan Marmaraereğlisi, tarihsel açıdan oldukça zengin bir birikime sahip. Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada, belediye bünyesinde bölgenin tarihsel dokusunun korunması ve gerekli çalışmaları yapılması açısından bir arkeoloğun hizmet verdiği belirtildi. Öte yandan Bölgenin sit alanı olması nedeniyle, gerekli görülen bazı yıkımlara Belediye arkeoloğunun yanı sıra Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürü N. Önder Öztürk’ünde eşlik ettiği aktarıldı.

 

“BU KONUDA OLDUKÇA HASSAS DAVRANIYORUZ”

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata da ilçedeki metruk binaların yıkım çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada çalışmaların ilçenin tarihsel görünümüne zarar vermeden gerçekleştirildiğini söyledi. Açıklamasının devamında Hikmet Ata, “İlçemizde bulunan metruk bina ve yapılarda ekiplerimiz belirli plan çerçevesinde yıkım işlemi gerçekleştiriyor. İlçemiz tarihsel zenginliği ile bölgenin antik kenti durumundadır. Yapılacak olan tüm çalışmalar bu önemli unsur göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. Belediyemiz bünyesinde görev yapan arkeoloğumuz yapılan bu çalışmalar sırasında ekiplerimizi denetliyor. Bu konuda oldukça hassas davranarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.’’ dedi.

 

Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10