Takılar cansız mankene takıldı

Saray'da bir düğün salonunda koronavirüs tedbirlerine dikkat edilerek gerçekleştirilen Sinem ve Sinan Dağ çiftinin düğününde takılar, gelinlik ve damatlık giydirilmiş cansız mankenlere takıldı.

Saray 6.07.2020 17:58:00 0
Takılar cansız mankene takıldı

 

 

Koronavirüs salgını nedeniyle düğün yapacak çiftler, düğün salonlarının açılacağı günü beklerken Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu, salgında geçilen kontrollü sosyal hayat kapsamında 1 Temmuz itibarıyla belirlenen tedbirlere uyularak düğünlerin yapılabileceğini duyurmuştu.  Düğünler kültürümüzde, bütün yakınların biraya geldiği ve coşkuyla geçen eğlenceli organizasyonlar olması nedeniyle alınan tedbirlerin nasıl uygulanacağı merak ediliyordu. Birçok yerde yapılan düğünlerde koronavirüs tedbirlerinin uygulanmadığı haberleri medyaya yansırken Saray’da önceki gün evlenen Sinem ve Sinan Dağ çiftinin, tedbirlerin uygulanarak gerçekleştirilen düğün görüntüleri ise çok konuşuldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske, dezenfektan başta olmak üzere kuralların uygulandığı düğün töreninde davetliler takılarını gelin damat yerine cansız mankenlere taktı.

 

TAKILAR CANSIZ MANKENE TAKILDI

 

Saray’da bulunan düğün salonu tedbir kapsamında gelin damada takı sırasında temas olmaması için manken gelin damat uygulaması yaptı. Cansız mankenlere gelinlik ve damatlık giydirilmesiyle ilk düğün Sinem ve Sinan Dağ çifti için yapıldı.  Çift salona geldiklerinde girişte cansız gelin ve damadı görmesiyle önce şaşırdı. Hayatlarını birleştiren Sinem ve Sinan Dağ çifti, takı töreninde temassız bir şekilde tebrikleri kabul ederken misafirler ise takılarını gelin ve damadın oturduğu masanın yanına konulan cansız mankenlere taktı.

 

“KURALLAR DA GAYET İYİ”

 

Alınan tedbirlerin uygulanmasının önemine değinen gelin Sinem Dağ, "Bizde şuanda ilk defa bunun içindeyiz temassız olduğu için. Kurallar da gayet iyi ve doğru." diye konuştu. Düğünlerin eskisi gibi olmasının daha güzel olacağını kaydeden damat Sinan Dağ ise, "Eskisi gibi olsa daha iyi olurda ama maalesef koronavirüs yüzünden alınan tedbirler ortada. Gayet güzel bir uygulama düğün salonu sahiplerine çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

“MESAFEYİ KOLLUYORUZ”

 

Tedbirler kapsamında böyle bir uygulamayı hayata geçirme kararı aldıklarını ve başta ilginç geldiğini  dile getiren düğün salonu sahibi Şerafettin Akyel, "Düşündük, taşındık böyle şeye karar verdik. İyi yaptığımıza da inanıyoruz. Mesafeyi kolluyoruz. Bu uygulamadan düğün sahipleri de memnunlar. Tek bir sıkıntımız var oda oyun. Tek gelin damat oynayacak. Bu yönde bir sıkıntımız var” dedi. Düğüne gelen misafirler de, cansız mankenin ilginç gelmesinin yanı sıra iyi bir önlem olduğunu ifade ettiler.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10