Biyik: 'Az laf çok iş felsefesi ile bir yola çıktık'

AK Parti Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz gün Kapaklı İlçe Başkanlığı'na atanan Recep Biyik, Kapaklı Kazak Gölü Mesire Alanı'nda düzenlenen programla İlçe Başkanvekili Mehmet Aymak?

Kapaklı 12.07.2020 15:21:00 0
Biyik:

 

Cuma günü saat 17.00'de Kapaklı Kazak Gölü Mesire Alanı’nda düzenlenen programda Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan ile partililer katıldı.

 

 

“ZAFER BİZLERİN OLDU”

 

Devir teslim töreninde konuşma gerçekleştiren AK Parti Kapaklı İlçe Başkanvekili Mehmet Aymak, "Bu tür programlara defalarca şahit olduk. Her dönem yeni bir başlangıç, yeni bir heyecan yeni bir koşturmayla geçiyor. Herkes müsterih olsun, şuna emin olsun ki yeni dönemde bayrağı almış olan yeni ilçe başkanımız Recep ağabeyimiz daha hızlı bir şekilde koşarak, bayrağı daha yukarılara taşıyacaktır. Bundan ise hiç kuşkumuz yoktur. 6 buçuk aydır vekaleten ilçe başkanlığı görevini yürüttüm. 8 Ocak’tı, tarihi bir gündü, tarihi bir karardı, önümüzde çok önemli bir yerel seçim vardı. Her zaman olduğu gibi genel merkezimizin vermiş olduğu kararlar çok önemlidir, çok kritiktir. O dönemde de kritik ve önemli bir karar verildi. Önce Kapaklı İlçe Başkanımız belirlendi. Daha sonra bugünkü AK belediyenin mimarı Mustafa Çetin Kapaklı Belediye Başkan Adayımız olarak ilan edildi. İki güç dengesi vardı, biri teşkilat, biri adaylık. Güçlü bir teşkilatla güçlü ilçe başkanıyla, güçlü bir belediye başkan adayıyla zafer kaçınılmazdı ve zafer bizlerin oldu. O günden bu güne kadar daha azimli, daha verimli çalışarak bundan sonra neler yaparız, belediye ve teşkilatla el ele vererek neler yapabiliriz, bundan sonra Kapaklı halkı hep birlikte görecek. Bu bir vefa değil, bu yeni bir başlangıçtır. Görevi alan ilçe başkanımızla birlikte canla başla Recep Tayyip Erdoğan’ın çizgisinden asla bir milim bile ayrılmadan yola devam edeceğimizin haberini veriyorum.” diye konuştu.

 

 

“BİR KARDEŞİN OLARAK HEP YANINDA OLACAĞIM”

 

Aymak'ın ardından konuşan AK Parti Eski İlçe Başkanı Ercan Üçel, "Birlikte gururla taşıdığımız AK Parti bayrağını Recep Biyik ağabeyimize teslim edeceğiz. Ben Recep Biyik’in iyi bir dava adamı olduğuna, iyi bir teşkilatçı olduğuna, çalışkan olduğuna şahidim. Rabbim inşallah kendisini mahcup etmez. Görev yaptığım dönemde edindiğim bir tecrübeyle sözlerime son vermek istiyorum. İyi bir dava adamı olmak istifa dilekçeni cebinde taşımak demektir. Sana başarılar dilerken, bir kardeşin olarak hep yanında olacağım "dedi.

 

 

 

“BİRÇOK EKSİĞİMİZ VAR”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "1994 yılında 25 yaşında bir meclis üyesi olarak siyasi arenaya girdim. Siyaset meşakkatli, zor, gerçekten insanın kendinden hep vermesi gereken bir uğraş. Ama içinizde eğer vatan sevgisi, millet aşkı varsa yaşadığınız bütün sıkıntılar, bütün zorlukların hiçbir değeri olmuyor ve yaptığınız için ülkeniz için, çocuklarınızın geleceği için bir katkı verdiğini yaşayıp gördüğünüz zaman da insan haklı gurur yaşıyor. 31 Mart akşamı eski Belediye Meydanı’ndaki o mahşeri kalabalığı, insanların gözyaşıyla bizi oraya bizi kutlamaya geldikleri akşamı hayatım boyunca unutamayacağım. 31 Mart seçimlerinde Cumhur ittifakı ile büyük bir başarı elde ederek yüzde 54'lük bir oy ile AK Parti’nin bayrağını belediyeye diktik. 15 aydır görevdeyim ve gecemi gündüzüme katarak çalışıyorum. Gelen hiç kimseyi geri çevirmemeye özen gösteriyorum. İlçe Başkanımızın zor bir göreve talip olduğunu biliyorum. Kapaklı 11 ilçe arasında farklı bir değer taşımaktadır. Yeni ilçe olması nedeniyle çok eksiğimiz bulunuyor ve birçok konuda vatandaşın bizden hizmet beklediği bir ilçeyiz. Hal böyle olunca da birçok kez Ankara'ya gitmemiz gerekiyor" dedi.

 

“BAŞIMIZ DİK OLSUN”

 

Görev süresi içerisinde her ay Ankara'ya gittiğini kaydeden Çetin, "Ankara'da bir dosyayı takip etmediğimiz zaman maalesef istediğimizi alamıyoruz. Çünkü Ankara'da her ilden her ilçeden binlerce siyasetçi bakanlıklarda kapı aşındırıyor. Kapaklı’ya bizim pozitif ayrımcılık beklemek kadar doğal bir hakkımız yok. Sadece büyükşehirden değil hükümet ayağından da bizim 125 bin nüfusa erişmiş olan ilçemizin sorunlarını çözmek için daha fazla Ankara’yı ziyaret etmemiz gerekiyor. Hastane ile Sağlık Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz. Yıldızkent Kavşağı ile ilgili çok uzun bir mesai harcadım. Bakanlığımız 60 gün içinde emniyet binasının projesinin ihalesinin yapıp temel atmasını gerçekleştirecek. Millet bahçesi ile ilgili önemli yol aldık. 18 uygulaması yapıp hızlıca Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde TOKİ kanalıyla ilçemize büyük bir millet bahçesini kazandıracağız. Kapaklı'nın en önemli sorunlarının başında yollar geliyor. İhalemizi yaptık ve 15-20 gün içinde yasal süreç tamamlandıktan sonra yolları asfalt yapmaya başlayacağız.  Lütfen bize destek veren, bizi buralara getiren, Ankara’ya gittiğimizde göğsümüzü gere gere söylediğimiz yüzde 54’lük oy oranını göz önünde bulundurarak Kapaklı’nın ihtiyaçlarını da bilerek bunları çözmek için ilçe başkanımızla birlikte bakanlıklarda ve kurumlarda yoğun mesai harcayalım ve 2024’te halkımızın karşısına çıktığımızda başımız dik olsun. AK Partili seçmeni küstürmememiz ve mahcup etmememiz için farkımızı ortaya koymalıyız" diye konuştu.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Recep Biyik, "2014 yılında İstanbul teşkilatlarından sonra doğduğumuz bu topraklara hizmet etmek için Tekirdağ siyasetinde devam etme kararı aldım. Belediye Başkanımız Kapaklı’nın beklentilerini, hükümetten istediklerini ve kaybedilen 15 yıldan sonra yapılması gerekenleri sıraladı. Bu zor bir görev, bu görevin bizde ayrı bir ulviyeti var. Siyasetin her zaman zoru vardır. Siyasetin bu yükünü omuzlarımıza aldık. Bayrak yarışında daha önceki görev yapan arkadaşlarımızın gayretini daha ileriye kardeşlik hukuku ile ileriye götüreceğiz. İlçe eski başkanlarına ve teşkilatlara teşekkür ediyorum. Az laf çok iş felsefesi ile bir yola çıktık, Allah’ın izniyle İl Başkanımızın bize yüklediği her görevi yapacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın koymuş olduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyonları çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

 

“EGEMEN OLDUĞUNU BİLİYORUZ”   

 

Programda son olarak konuşan Biyik: 'Az laf çok iş felsefesi ile bir yola çıktık', "AK Parti’den önce uzun yıllar her şeyin kendine ait olduğunu düşünen, elitist, statükocu, milletin milleti kendisi için neyin iyi olduğunu dahi bilemeyecek bir şekilde değerlendiren bir merkezin egemen olduğunu biliyoruz. Sivil ve askeri bürokrasi, medya ve sermaye ayakları üzerine kurulu olan bu merkezde yer alanların çevrenin taleplerini bertaraf etmek adına askeri müdahaleler, komplolar planladığını ve bunlar için uğraştığını hep beraber gördük. Bunun sonucunda da çevreden gelenlerin Türkiye’de ağır bedeller ödemek durumunda kaldığını da bilmekteyiz. Düne göre çok daha katı ve çok daha hesaplaşmayı son çıkış noktası olarak gören bir ideolojik tavır içindeler. Buna nispetle bizim çok daha kararlı ve sıkı, çok daha birbirine et ve kemik misali birbirimize kenetlenerek yol yürümemiz gerektiğini biliyoruz. Bu ülkede biz çok şey yaptık ama yaptıklarımızı bu devletin kurumsal hafızasına yazmadığınız sürece bertaraf edilmesi çok kolay. AK Parti daha uzun süre iktidarlarda kalmak durumundadır. Bir parti olarak değil bu milletin aydınlık yarınlarını inşa etmek için böyle durumda olmak zorundayız" dedi.

 

“ÜYE SAYIMIZI 150 BİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

86 yıldır müze olan Ayasofya’nın ibadete açılması kararıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Özcan, "Fethin simgesi ve ecdadın emaneti Ayasofya artık prangalarından kurtuluyor. Aslında bu bir haykırış, fiili bağımsızlığın ilanı, kurtuluş mücadelemizin ara verilen devamı için aslında ilk adımdır” dedi. Özcan, "Kapaklı için yepyeni bir başlangıç arefesindeyiz. Kapaklı ilçemizde özel bir gün bir kongre gerçekleştireceğiz. Ağustos ayı ile Ekim ayının ilk haftası içerisinde kongre süreçlerimizi tamamlamış olacağız. Kapaklı için çok yakın bir zamanda kongre tarihi açıklanacak. Kongrelerimizi çok önce yapacaktık ama pandemi süreci dolayısıyla öteliyorduk. Şimdi Allah izin verdi, Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın yoğun çalışmaları, vatandaşlarımızın da kurallara uymasıyla süreci artık yavaş yavaş bitiriyoruz. Tekirdağ süreci en iyi yöneten 5 ilden biri oldu. Türkiye de gelişmiş 20 ülke içerisinde pandemi sürecini en iyi yöneten 5 ülkeden bir tanesi seçildi. Yeni normale geçerken Allah izin verirse Kapaklı’da başlayacağımız kongre süreci ile beraber cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir gönül seferberliği başlatacağız. İl genelinde üye sayımız 123 bin, Aralık ayında ise bu rakamı 150 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni ilçe başkanımıza ilk vazifesini verelim. Heyecanına, kendisine yakışır bir sayıyı ona tebliğ edeceğiz ve o rakamı da kendisinden isteyeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10