Çerkezköy'de kurban pazarı hazırlıkları başladı

Pınarça Mahallesi yolu üzerinde bulunan kurban satış yerinde hazırlıklar devam ederken, dün itibariyle pazarda çadırlar kurulmaya başlandı.Çerkezköy'deki kurban satış ve kesim alanlarına vatandaşlar k

Çerkezköy 13.07.2020 18:30:00 0
Çerkezköy

 

Çerkezköy'de kurban pazarında yeni tip koranavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında hazır hale getirilecek.

 

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINIYOR

 

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren belediyeler, özellikle kurban satış ve kesim alanı bulunan ilçelerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gayret gösteriyor. Dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarının yanı sıra zabıta ekipleri, alanda giriş çıkışları kontrol edecek. Belediye ekipleri de kurbanlıkların alana girişinde ve çadırlara alınmasında küpe ve sağlık kontrolü yapacak.

 

ÇADIRLAR KURULUYOR

 

Kurban Bayramına 20 gün kala Çerkezköy Kurban Pazarı kurulmaya başlandı. Bağlık Mahallesi Pınarça Mahallesi yolu üzerinde bulunan alanda kurulan kurban satış yerinde hummalı bir çalışma sürürken, alanı bayrama yetiştirmek için yoğun mesai harcayan görevliler, kurban alanında düzenlemeler yaptı. Yaklaşık 100'e yakın çadırın kurulacağı alanda hayvan satıcıları küçük ve büyükbaş hayvanların barınabilmesi için ağıl yapımına başlarken, ağılların kurulmasıyla birlikte hayvan satıcıları kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanları görücüye bugün itibariyle çıkarmaya başlayacaklar.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10