Kapaklı'da şehitler unutulmadı

Kapaklı'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitler için mevlit okutuldu, şehitler mezarları başında anılırken, Mevlana Camiinde ise şehitlerimiz için

Kapaklı 15.07.2020 15:20:00 0
Kapaklı

 

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından millet tarafından yazılan destanın unutulmaması amacıyla mecliste çıkarılan yasa ile kabul edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında tüm şehitler Kapaklı’da anıldı.

 

ŞEHİTLİKTE PROGRAM DÜZENLENDİ

 

Saat 13.00’deki şehitlikteki programa Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram,  Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, STK temsilcileri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muharip gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ

 

Protokol üyeleri 2012 yılında Tunceli’de askeri aracın geçişi sırasında pkklılar tarafından yola döşenen patlayıcının patlaması sonucu şehit olan Er Kadir Dadaş ve 2015 yılında Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde arkadaşının silahının ateş alması sonucu başından vurularak şehit olan Piyade Er Emrah Çalkın’ın mezarlarını ziyaret ederek dua ettiler. Kuran-i Kerim ‘in okunmasının ardından İlçe Müftülüğü yetkilileri tarafından okunan duanın ardından program sona erdi.Program kapsamında Kapaklı Mevlana Camiinde tüm şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif okundu. Okunan Kur’an Tilaveti’nin ardından katılımcılara cami önünde yemek ikramında bulunuldu.

 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10