Yıldırım:Türk tarihi emsalsiz destanlarla doludur

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Tekirdağ'da program düzenlendi. Süleymanpaşa Sahil Dolgu alanında gerçekleştirilen programda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım " Türk tarihi,

Tekirdağ 16.07.2020 14:08:00 0
Yıldırım:Türk tarihi emsalsiz destanlarla doludur

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, Anı Defteri’nin vatandaşların duygu ve düşüncelerini paylaşması için imzaya açılmasıyla başladı.

 

ANI DEFTERİNİ İMZALADI

 

Anı Defterini imzalayan Vali Yıldırım " 15  Temmuz 2016 gecesi, Milletin ordusuna, emniyet, adalet, mülki idare teşkilatına sızan Fetö/Pdy üyeleri, milletin imkanlarıyla alınan tankı, topu, tüfeği, uçağı kullanarak milletin iradesini, özgürlüğünü, bağımsızlığını gasp etmeye çalıştılar.  Ancak milletimiz,  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tarihte eşi görülmemiş bir mücadele sergileyerek, tankın tüfeğin karşısına göğsünü siper ederek ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzenine, özgürlük ve bağımsızlığına sahip çıkmıştır, millet iradesinden üstün bir güç tanımadığını ve asla tanımayacağını tüm dünyaya haykırmıştır. 15 Temmuz’u asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı ifade ederek; milli birliğimiz ve demokrasimize karşı yapılmış hain darbe girişimine karşı büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla mücadele verirken şehit olan vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

 

15 TEMMUZ TEMALI KAMU SPOTU İZLENDİ

 

Program, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop’un mesajının okunmasıyla devam etti.TBMM Başkanı Şentop’un mesajının okunmasının ardından program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü İsmail İpek'in 15 Temmuz şehitlerimiz için dua okumasıyla devam etti.Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Millete Sesleniş Konuşması” barkovizyon aracılığı ile canlı olarak izlendi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın barkovizyon aracılığıyla yaptığı canlı bağlantının  ardından 15 Temmuz temalı kamu spotu izlendi. 

 

İSTİLA GİRİŞİMİ OLMUŞTUR

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel programda yaptığı açıklamasında, "Tam 4 yıl önce bugün 15 Temmuz akşamı Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Romanıyla bu büyük millet geride bıraktığı tüm gemileri yakarak ya istiklal ya ölüm demiştir. Milletimiz 15 Temmuz akşamı kendisini ve kendisinden sonra gelecek nesiller için bir varoluş mücadelesine girmiştir. FETÖ'cü asker kıyafetleri giymiş vatan hainlerinin yaptığı darbe girişimi aslında büyük çerçeveden bakıldığında bu toprak üstünde hesap yapanların istila girişimi olmuştur" dedi.

 

GÖĞSÜNÜ SİPER EDEREK BU HAYASIZCA AKINI DURDURMUŞTUR

 

Ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz; Düşer mi tek taşı sandın harim-i namusun, Meğer ki harbe giden son nefer şehid olsun.Şu karşımızdaki mahşer kudursa, çıldırsa, Denizler ordu, bulutlar donanma yağdırsa, Bu altımızdaki yerden bütün yanardağlar Taşıp da kaplasa âfakı bir kızıl sarsa, Değil mi cephemizin sinesinde iman bir; Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir; Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz,Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz. Türk tarihi, milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının son damlasına kadar koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur. 15 Temmuz 2016 gecesi de bu destanlardan bir tanesi yaşanmıştır. Milletimiz, iradesini gasp etmek isteyen, özgürlüğüne, bağımsızlığına kast etmek isteyenlere karşı şerefli bir mücadele vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye karşı durma çağrısı yapmasının ardından yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla, karşı duran milletimiz, darbe teşebbüsünde bulunanların heveslerini kursağında bırakmış, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmıştır. Darbe teşebbüsünü bertaraf ederek,  yurdunu alçaklara uğratmamış, göğsünü siper ederek bu hayasızca akını durdurmuştur" dedi.

 

MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

Yıldırım" Tüm dünya şunu bilmelidir ki; büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuzda olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti; hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.15 Temmuz gecesi, darbe teşebbüsünü bertaraf etmemizin önemli sebeplerinden biri, milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmemizdir. Bugün de tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisiyle mücadele sürecinde milli birlik ve beraberlik ruhuyla bu pandeminin inşallah tamamen üstesinden geleceğiz. Yeter ki tedbirli olmaya, kontrollü sosyal hayata; maske kullanmaya, sosyal mesafeye, el hijyenine riayet etmeye devam edelim.Bu vesileyle, birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması duasıyla, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli Tekirdağ’lılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hepinizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Allah bir daha bu tür kalkışmaları ülkemize, gelecek nesillerimize yaşatmasın" diye konuştu.

 

KAHRAMANLIK MARŞLARI SESLENDİRİLDİ

 

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı şiirler öğrenciler tarafından okunurken, şiirlerin okunmasının ardından Şef Salih Demirci yönetiminde Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuarı Tasavvuf Müziği Dinletisi sunuldu. Sonrasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organizasyonu gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi Koşusu”nda sporcular 15 Temmuz Şehitlerinin aziz hatıraları anısına elden ele, nöbeteleşe, gururla taşıdıkları "Şanlı Sancağı" Vali Aziz Yıldırım'a teslim ettiler. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuarı sanatçılarımız eşliğinde Mehteran Bölüğü tarafından “Kahramanlık Marşları” seslendirilirken, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle “Demokrasi Nöbeti” tutan vatandaşlarımıza ilimizin çeşitli kurum ve kuruluşları tarafından verilen ikramların yer aldığı ikram çadırlarını gezdi. 15 Temmuz Gazisi Abdullah İrgin 15 Temmuz 2016’da yaşadıklarını anlatarak 15 Temmuz gününün unutturulmaması gerektiği ifade etti.  Ardından Din Hizmetleri Uzmanı Ahmet Beyaz tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dua okundu. Eski Cami Müezzini Ali Karaca tarafından 00:13’de sela okunmasının ardından tören sona erdi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10