Çetin: 'Türk milleti 15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıktı'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da bir anma programı gerçekleştirildi. Hakkari'nin Derecik ilçesinde teröristler tarafından döşenen mayının in

Kapaklı 16.07.2020 14:23:00 0
Çetin:

 

Koronavirüs salgını dolayısıyla kısıtlı sayıda vatandaşın alındığı programa Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

 

PLANLARI İYİ BİLEN MİLLET OLDUK

 

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Merkez Camii Müezzini Mücahit Çetin, Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu. Programda konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin " Türkiye devleti zor bir coğrafyada ve bütün uluslarının gözünün olduğu bu coğrafyada kendine yurt edinmiş bir millet olarak doğusundan batısına farklı düşünceleriyle ve farklı inançlarıyla ulus olmuş millet olarak varlığını birçok madereler atlatarak, sorunlarla mücadele ederek, ciddi bedeller ödeyerek varlığını sürdürmüştür. Zorluk her zaman bir başka başarıyı da yanında getiriyor. Zorluk size aynı zamanda bir ders veriyor. Türk milletinin Orta Asya’dan çıkıp Viyana’ya kadar giden macerasında bütün zorluklardan elde ettiği bir hafıza var. Milletimizi geçmişte kardeşi kardeşi vurduran anlayışları, değişik oyunları, planları iyi bilen bir millet olduk" diye konuştu.

 

MİLYONLARCA İNSAN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

 

'Türk milleti 15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıktı' diyen Çetin " Eğer 15 Temmuz Avrupa’da ya da dünyanın herhangi bir yerinde uygulanmış olsaydı böyle bir başarıyla sonuçlanması mümkün olmazdı. O akşam mili idarenin temsilcisi olan Cumhurbaşkanımızın bir telefon talimatı ile milyonlarca insan sokaklara döküldü. O gece biz de bu meydandaydık. Biz de milli iradeye demokrasiye, bağlılığımız bu meydandan haykırdık. Sahahlara kadar uzun süren nöbetler tuttuk. Hamdolsun ki böyle güzel, yüce bir milletin temsilcisi olmanın şerefi ve gururunu yaşıyorum. Bundan sonra böyle bir teşebbüsün mümkün olmayacağını bütün dünyaya Türk milleti adeta damgasını vurarak imzasını koymuştur. Bundan sonra dışarıdan bir düşüncenin, bir fikrin bu topluma enjekte edilmesi ya da baskıyla uygulanmasının mümkün olmayacağını tüm dünya görmüştür. Hatta birçok millet için de önemli bir örnek olmuştur ulusumuzun bu duruşu" dedi.

 

ASOLAN MİLLETİN İRADESİDİR

 

Çetin " O gecenin başarısı bugün Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasının anahtarı olmuştur. O gece fetö başarılı olmuş olsaydı bugün bu söylediklerimizi, bu kürsüden anlatmamız zaten mümkün olmayacaktı. İnanıyorum ki bundan sonraki nesil o geceyi destansı bir örnek olarak kendine referans alacak ve çok daha iyi bir anlayışla değerlerine sahip çıkan bir düşünceyle, ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına örnek olacaktır. Milli irade niçin vardır. Demokrasi neden vardır. Biz 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı neden kutluyoruz. Bunların hepsi Cumhuriyetin ve demokrasinin temel taşlarıdır. Atatürk 23 Nisan’ı çocuklara emanet ederek aslına bakarsanız ‘Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletindir’ bilincini çocuk yaşta öğrencilerimize aşılamayı hedeflemiştir. Milli irade dediğimiz sandık tüm milletin kararıdır. Bu karara da herkesin saygı duyması zaruridir. Sandıktan çıkan milli irade hem TBMM’de hem de yerel mecliste tartışmalarını yapacaktır. Fikirlerini ortaya koyacaktır. Bu tartışmaların neticesinde de vatandaşa hizmet gidecektir. Vatandaşa hizmet götürmeyende bir sonraki sandıkta gömülecektir. Ama aslolan milletin iradesidir, talebidir, isteğidir. O sebeple 15 Temmuz’un önemi çok daha çok ön plana çıkmıştır" diye konuştu.

 

15 TEMMUZ ÖNEMLİDİR

 

Çetin " Milet demiştir ki benim irademe karşı tank varsa ona da karşı dururum, benim askerim saydığım kişi varsa onun karşısında da dururum. Çünkü yanlışa karşı milli irade tek yumruk olmuştur ve başarıyı, zaferi elde etmiştir.  Bundan sonra inanıyorum ki yeni nesil demokrasiye daha fazla sahip çıkacaktır. Demokrasinin kıymeti daha çok anlaşılacaktır. Bazı grupların demokrasi dışı yollarla bu ülkeye ayar yapacağını tarih silmiştir. Bundan sonra halktın dediği, milletin istediği meclislerde tartışılacak ve aslolan milletin talebi milli değerlerle beraber millet ne istiyorsa zaten o tecelli edecektir. Biz sahaya çıktığımızda oy talebi ile vatandaşın yanına gittiğimizde vatandaş bizden talep ettiğini biz orada temsil eden insanlar oluyoruz. Bu sebeple bundan sonra başka yol yoktur. Herkes millete gidecek ve milletin dediği olacak.  Her anlamda milli ve yerli anlayış bu ülkeyi kalkındıracak. Bakın tüm dünya pandemi ile mücadele ediyor. Keşke bu hastalık olmasıydı da şu bariyerleri kaldırsaydık bütün milletimizi coşkuyla bir araya toplayabilseydik. Çok şükür ülkemiz bu süreci de dünyaya örnek olacak bir yapıyla en az hasarla atlatmıştır. Dünya büyük bir krizle boğuşurken, hamdolsun cumhurbaşkanımız her gün bir açılışı, bir temeli atmaktadır. Bunlar milletin değerleriyle örtüşen siyasetin eseridir. O sebeple 15 Temmuz önemlidir. Hepinize teşekkür ediyorum. O gece kaybettiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimizden Allah razı olsun diyorum" açıklamasında bulundu.

 

 

DEVLETİMİZDEN VE MİLLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN

 

Çetin'in konuşmasının ardından sahneye Hakkari'de mayın patlaması sonucu iki bacağını kaybeden gazi Piyade Uzman Onbaşı Tarık Cür konuşma gerçekleştirdi. Cür " Milletimiz bizim her şeyi başaracak güçtedir. Bende milletimizin özgür iradesine savunmak için dağlara gittim. 15 Temmuz’da nasip olmadı, şimdi nasıp oldu gazilik. İnsanlarımız uyanık olsunlar. O zaman yapamadıklarını başka türlü yapmaya çalışacaklardır. 15 Temmuz’da yıkamadıklarını başka türlü oyunlarla yıkmaya çalışacaklardır. Hepimiz bütün olarak ülkemizi hayatta tutalım. Devletimizden ve milletimizden Allah razı olsun. Gazisini yalnız bırakmıyor. Bu haldeyim ama inanın hiç üzülmüyorum. Çünkü biliyorum ki benden sonraki nesil de aynı benim taşıdığım gibi gururla bayrağımız en yükseğe taşıyacaktır" diye konuştu.

 

TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE BALTA VURAN BİR GİRİŞİMDİR

 

Programda son olarak konuşan Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu " Bugün burada 2016’da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin, milletin birliği ve gücü ile engellenmesinin 4. yılını anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi; doğrudan millet iradesine namlu tutmuş, demokrasiyi hiçe sayan, temel hak ve özgürlüklere balta vuran bir girişimdir. Darbe gecesi milletimiz; kurtuluş mücadelesine benzer bir mücadele vererek ülkenin birlik ve beraberliğine, geleceğine pusu kurmuş bu terör örgütüne geçit vermemiştir. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında binlerin kanı vardır. Bu sebeple ülkemizin birlik ve beraberliğini fetö yapılanması dahil, adı her ne olursa olsun, hiçbir terör unsuru ya da bölücü ve yıkıcı guruplar asla yok edemezler. Bu millet daha önce yazdığı kurtuluş ve bağımsızlık destanını her daim yazmaya hazır olduğunu; kadını, erkeği, genci, yaşlısı hatta sokağa dökülen çocukları ile bir kere daha göstermiştir. Türk milleti kendi özgür iradesi ile elinde bulundurduğu egemenliğinden asla taviz vermemiştir, vermeyecektir. Bu uğurda, bu kutlu dava için canını çekinmeden ortaya koyan; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve yaralı gazilerimizi minnetle anıyor, Türk milleti adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN SELA OKUNDU

 

Kaymakam Hamitoğlu'nun konuşmasının ardından Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ece Nazlı günün anlam ve önemine ilişkin şiirini seslendirirken, Şehitler Camii müezzini Ali Tosun ise ilahi ve kasideler okudtu. Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Çağrı Çam'ın '30 Kuş' adlı şiiri programa katılanları duygulandırırken, 15 Temmuz sinevizyon gösterisinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  “Millete Sesleniş” konuşması da ekrandan canlı olarak aktarıldı. Düzenlenen etkinlikler gece yarısı şehitlerimiz için sela okunması ile noktalandı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10