Abban: 15 Temmuz demokrasini hatıralarımızda canlı ve diri tutacağız

Çerkezköylüler 15 Temmuz hain darbe girişimin 4.yıldönümünde meydanlara akın ederek tek yürek oldu. Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik

Çerkezköy 16.07.2020 18:45:00 0
Abban: 15 Temmuz demokrasini hatıralarımızda canlı ve diri tutacağız

 

 

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Serdar Ürkmez, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutan Vekili Serdar Yörükoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı, Enver Bayram, Esengül Güven, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin,  Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, şehit aileleri, gaziler sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

HER DEFASINDA VATANIMIZA SAHİP ÇIKTIK

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Yeşil Cami İmamı Habip Önal’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Yüzyıllarca yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. Şanlı tarihimizde ve milletimizin vicdanından menfur bir leke olarak yer edinen 15 Temmuz 2016 günü mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sirayet etmiş bir grup fetö/pdy terör örgütü mensubu hain tarafından sayın cumhurbaşkanımızın şahsını, milli irademizi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin istikbalini hedef alan hain bir darbe teşebbüsü gerçekleştirilmiştir.  Türk milleti 1071’de Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmışsa 15 Temmuz’da da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikilmiştir. Gazi Mustafa Kemal’in istiklal harbini başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri 15 Temmuz’da Türkiye’nin tüm şehirlerinde adeta kol gezmiştir” diye konuştu.

 

 

CANLI VE DİRİ TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

15 Temmuz direnişinin dosta düşmana bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını gösterdiğini kaydeden Abban " Aynı gece Türkiye’nin yerle bir olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanlarımız, ertesi güne bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyanmışlardır. Milletimizin bu demokrasi zaferini kutlamak, kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını veda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha anmak ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya geldik.Aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olunur, nasıl vatan kalır bir kere daha göstermişlerdir. Ruhları şad olsun. Bu ihanetlerin bir daha yaşanmaması için herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Bu sorumlulukların ağır olduğunu ve büyük özveri gerektirdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü müreffeh olabilmenin temel şartı birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. 251 vatandaşımızın şehit olduğu ve 2 bin 194 vatandaşımızın gazi olduğu 15 Temmuz Demokrasi Zaferini ve şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık ve her zaman hatıralarımızda canlı ve diri tutmaya devam edeceğiz. Paralel devlet yapılanması fetö/pdy’yi kınıyor ve lanetliyorum. Yapılan saldırılarda vefa edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Şanlı gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

 

 

DUYGULARINI ANI DEFTERİNDE PAYLAŞTILAR

 

Programda mehteran gösterisinin ardından 15 Temmuz temalı video sunumu gerçekleştirildi. 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Halka Sesleniş' konuşması canlı olarak sinevizyonda gösterilmesinin ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi Koşusu ve Masa Tenisi müsabakalarında dereceye girenlere Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından madalyaları verildi. Ödül törenin ardından gecenin ilerleyen saatlerine kadar 15 Temmuz'u anlatan videolar gösterildi. Saat 00.13’te tüm camilerde sela okunması ile başlayan gece nöbeti, saat 04.00’da sabah namazı öncesi sela okunması ile sonlandırıldı. Programda Çerkezköy Belediyesi ve Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulurken, Cumhuriyet Meydanı’na konan anı defterinde ise vatandaşlar duygularını paylaştılar.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10