Tekirdağ köftesi coğrafi işaret tescil belgesi aldı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 05 Şubat 2016 tarih, C2016/010 başvuru numarası ile Menşe İşareti olarak Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurusu yapılan "Tekirdağ Köftesi" Coğraf

Tekirdağ 16.07.2020 19:39:00 0
Tekirdağ köftesi coğrafi işaret tescil belgesi aldı

 

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay; “Tekirdağ’ımızın en önemli ürünlerinin başında gelen meşhur köftemiz; hastalıktan ari bölgede yer alan ilimizde doğal ortamda yetişen hayvanlarımızın köfte yapılabilecek etlerinin, maharetli ustalarımız tarafından özenle seçilerek en doğal ve en sağlıklı hali ile hazırlanması sonucu damaklarımızda lezzetini bırakmaktadır. Şehrimizin yöresel ürünü Tekirdağ Köftesi senelerdir bilinirlik özelliği ile yerli ve yabancı turistler tarafından biliniyor olsa da, oda olarak girişimlerimiz sonucunda tescil ettirerek denetlenebilir ve marka olma yolundaki potansiyelini hayata geçirerek;  şehrimiz ekonomik ve sosyal hayatına da katkı sunmayı hedefledik. Köftemizin hem ülkemizde hem de uluslararası dünya pazarlarında daha kaliteli daha güvenilir şekilde yerini alması için yapılan çalışmaların sonucunda Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni almış bulunuyoruz" dedi.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Günay " Coğrafi İşaret Belgesi sayesinde Tekirdağ’ın adının ülke içi ve ülke dışı ekonomide tanınırlığının artması Tekirdağ’a değer katması, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak gurur kaynağımız olacaktır. Başta şehrimizin tanıtımına ve üreticilerimizin ürünlerinde marka değerini arttıracak olan Tekirdağ Köftesi Coğrafi İşaret Tescili ilimize ve üyelerimize hayırlı olsun.” dedi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10