TESKİ'den su tasarrufu kampanyası

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), içme suyunun amacı dışında kullanılmasının önüne geçmek amacıyla vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik kampanya başlattı. Tekirdağ BüyükÅ

Tekirdağ 16.07.2020 19:41:00 0
TESKİ

 

 

“Bahçe Sulamadan Önce Düşünün”, “Tasarruf Yap Geleceği Koru” ve “Her Damlada Hayat Var” sloganlarıyla başlatılan kampanya ile içme suyunun bahçe-çim sulama ve hayvancılık amaçlı kullanılmaması gerektiği konusunda dikkat çekildi.

 

YETERLİ OLACAK KAPASİTEDİR

 

Teski ekipleri sahada kontroller yaparken, içme suyunun amacı dışında kullanımının tespiti halinde yasal tedbirlere başvurulup işlem yapılacağı kaydedildi. Su tasarrufu kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tekirdağ ili genelinde şebekemizden verilen su, içme suyu depolarını dolduracak ve il nüfusunun evsel kullanımı için yeterli olacak kapasitededir. Özellikle yaz aylarında yapılan bahçe tarımı ve hayvancılık amaçlı sulama faaliyetleri sonucunda kırsal mahallelerimizde belli saatlerde susuzluk sorunu yaşanabilmektedir. Tüm vatandaşlarımızın içme suyu hizmetimizden kesintisiz bir şekilde yararlanabilmesi için TESKİ bünyesinde 7/24 esasıyla çalışma yürütüyoruz. Halkımıza daha iyi hizmet sunmak ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Tekirdağ bırakmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10