Öztrak: Bu yasa teklifi ile işçilerimize büyük tuzak kuruluyor

CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak,Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen 'Mini istihdam paketi" ile kısa çalışma ödeneğinin 1 Temmuz 2021'e kadar uzatılabileceğini ifade ederek &quo

Tekirdağ 17.07.2020 18:47:00 0
Öztrak: Bu yasa teklifi ile işçilerimize büyük tuzak kuruluyor

 

 

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında söz konusu yasa teklifi ile işverenlerin istedikleri işçiyi, bir yıl boyunca ücretsiz izne gönderebileceğini kaydetti.

 

'İŞÇİLERİMİZE BÜYÜK BİR TUZAK KURULUYOR'

 

Öztrak, ücretsiz izne gönderilen işçilerin ise işsiz görünmeyip istihdamdan sayılacağını söyleyerek "Sosyete damat ve ekibinin işsizliği düşük göstermek için bulduğu yeni yöntem de bu" ifadelerini kullandı. Öztrak, "İktidar, TBMM’ye adına “mini istihdam paketi” dediği bir yasa teklifi getirdi. Bu yasa teklifi ile işçilerimize büyük bir tuzak kuruluyor. Ağustos ayında sona erecek ücretsiz izin uygulaması 1 Temmuz 2021’e kadar uzatılıyor. Böylece işverenler istedikleri işçiyi, istedikleri sürede bu bir yıl boyunca ücretsiz izne gönderebilecekler. Ücretsiz izne gönderilen işçiler, işsiz görünmeyecek, istihdamda sayılacak. Peki, bir yıl boyunca işçilerimiz ayda 1170 lira ile nasıl geçinecek?  Evinin kirasını, faturalarını, mutfak masraflarını nasıl karşılayacak? Bu koşulları beğenmeyip yeni iş aramak için işinden istifa etse ne kıdem tazminatından ne de ihbar tazminatından yararlanabilecek. Yani işçimiz, 'yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal'. Bu yapılanın adı 'ücretsiz izin değil', 'zorunlu işsizliğe' mahkûmiyettir.

 

İŞBAŞI YAPMADIĞI HALDE İŞSİZ GÖRÜNMEYECEK

 

Öztrak"  Emekçi bir yıl boyunca 1170 liraya mahkûm olacak. Ama işbaşı yapmadığı halde işsiz görünmeyecek. Böylece sosyete damadın işsizlikteki bozuk karnesi, daha da bozulmayacak. Talimatlı marketlerden fiyatları toplayıp, enflasyonu düşük gösteren sosyete damat ve ekibinin işsizliği düşük göstermek için bulduğu yeni yöntem de bu." dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10