Ergene'de kurban pazarı kurulmaya başlandı

Kurban Bayramı öncesi Ergene Belediyesi tarafından Sağlık Mahallesi'nde kurban pazarı ve kesim alanı kurulmaya başlanırken, kurban pazarında büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışları ile kesimi de ya

Ergene 17.07.2020 18:57:00 0
Ergene

 


 

3 BİN HAYVAN BULUNACAK

 

Yetkililer yaptıkları açıklamada " 2500 küçükbaş ve 500 büyükbaş kapasiteli Pazar yerinde önümüzdeki hafta çalışmalar tam anlamıyla tamamlanacak olup kurbanlık satışları da çalışmaların tamamlanmasıyla başlayacak.  Kurulan kurban pazarının yanı sıra aynı alan üzerinde kurban kesim alanı da bulunacak. Kurban kesim yerinde Ergene Belediyesi tarafından 16 küçükbaş, 4 büyükbaş kesim locası ve elektrikli 4 caraskal ile vatandaşlar daha hijyenik ve konforlu ortamda dini vecibelerine uygun olarak kurban kesim ibadetlerini yerine getirecek. Kurban pazarına giren tüm hayvanlar Pazar süresince ve kurban kesim günü de dahil olmak üzere veteriner hekim tarafından sağlık muayeneleri yapılacak olup ayrıca kurban kesiminden sonra yine veteriner hekim tarafından et ve karkas muayeneleri de yapılacaktır" diye konuştu.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yaptığı açıklamada " Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim alanımızı hazır hale getirerek, vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlemeler yapıp güzel bir kurban kesim ve satış pazarı kuruyoruz. Halkımızın memnuniyeti için Ergenemizin her köşesinde çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. Ergene’de Kurban Bayramında kaçak kesimlerinde önüne geçeceklerini belirten Yüksel, Ergene Belediyesi Zabıta ekiplerinin Kurban bayramında halka açık alanda yapılan kaçak kesimleri önleyerek çevre ve halk sağlığını koruyacağını belirtti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10