Çorlu Deresi hala ödenek bekliyor

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle açılışını yaptığı Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü projes

Çorlu 18.07.2020 17:55:00 0
Çorlu Deresi hala ödenek bekliyor

 

 

Ergene Çevre Koruma Projesi kapsamında bir kolu Çerkezköy'de bulunan halk arasında Çorlu Deresi olarak bilinen derenin ıslahı bir yıldır bürokratların sümenleri altında beklerken, geçtiğimiz haftalarda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ergene'den katıldıkları açılış programı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telekonferans yöntemiyle proje kapsamında detaylı bilgi vermişlerdi.

 

ANKARA'DAKİ BÜROKRATLARDAN ÖDENEK BEKLENİYOR

 

Bir taraftan yıllarca sanayi atıklarıyla kirlenen Çorlu Deresi, bir taraftan da kaçak deşarjlarla tehdidini sürdürüyor. Özellikle geceleri Çerkezköy- Veliköy-Velimeşe üçgenindeki dayanılmaz koku başta sürücüler olmak üzere bölge halkını ciddi şekilde rahatsız ederken, halen derenin ıslahı için Ankara'daki bürokratlardan ödenek bekleniyor.

 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

 

Yıllardır bilinen ama bir türlü çözüm üretilmeyen Çerkezköy-Veliköy-Velimeşe üçgenindeki Çorlu Deresi sorununa siyasilerin duyarsızlığı vatandaşın tepkilerine neden olurken, vatandaşlar “Biz parti ayrımı yapmıyoruz. İlimizi temsil eden her biri birbirinden değerli başta ikinci kez TBMM Başkanlığına seçilen Prof.Dr. Mustafa Şentop olmak üzere AK Partili, CHP'li ve İYİ Partili milletvekillerimizin bölgemizde kangrene dönüşen Çorlu Deresi sorununu kalıcı şekilde çözmelerini istiyoruz" diyerek siyasilere bir kez daha çağrıda bulundular.

 

ÇORLU DERESİ’Nİ BİR KEZ DAHA AKILLARA GETİRDİ

 

2000'li yıllardaki sel baskınları sonrası Çorlu ve Pınarça Derelerinin genişletilmesiyle sel baskınlarının önüne geçilirken, geçtiğimiz 22 Haziran'da bölgede metrekareye düşen 50 kilogram yağış sonrası oluşan ani su baskınları bir kez daha unutulan, bir türlü ıslah çalışmaları bitmeyen, Çerkezköy için tehdit oluşturmaya devam eden Çorlu Deresi sorununu bir kez daha gözler önüne serdi.

 

BAKAN VARANK BÜROKRATİK HANTALLIĞA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Töreninde “Bizim artık Ergene projesini tamamlayarak bu sorunu tamamen masadan kaldırmamız gerekiyor. Trakya halkının gerek tarımda, gerek yaşamda gerek sağlıklı sanayide artık ideal bir ortama kavuşması lazım. Buradan özellikle bürokrasideki arkadaşlarımı uyarıyorum. Bakın işlerinize sahip çıkmanız, gün gün takip etmeniz gerekiyor. Bu projenin ise sıkı takip edilmesi gerekiyor. Biz artık sürekli ötelenen tarihler duymaktan bıktık. Bu projeyi bir an önce bitirelim, Trakya'ya hak ettiği yaşam tarzını kazandıralım istiyorum. İnşallah Ağustos ayında da ilk denize deşarjı yaparak önemli bir nehirde su kalitesinde iyileşmeyi sağlamaya başlarız diyorum” demişti. Bakan Varank'ın açılışta yaptığı bu konuşma yıllardır bitirilemeyen Çorlu Deresi’ndeki bürokratik hantallığı dikkat çekmişti.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10